Calafell compra 2.000 contenidors nous per ampliar la recollida de residus comercials

També s'ha creat una nova aplicació i s'han comprat més vehicles

Publicat el 03 d’octubre de 2022 a les 10:06

L'Ajuntament de Calafell ha comprat més de 2.000 contenidors per ampliar la recollida de residus comercials. L'objectiu, segons el regidor d'Ecologia Urbana, Aron Marcos, és «desenvolupar al màxim» la recollida porta a porta comercial. Amb aquesta finalitat també s'han comprat nous vehicles més petits i que causin menys molèsties.

 

A tot això cal sumar la nova aplicació de telèfon mòbil 'A quina hora passa' que va dirigida els establiments comercials. «Gràcies a aquest sistema de recollida hem aconseguit que la separació de residus hagi fet una gran estirada al municipi», segons Marcos. Del 34% de reciclatge del 2020 es va passar al 42% del passat 2021.

 

Objectiu, superar la mitjana catalana

El regidor de Medi Ambient afegeix que aquesta tendència s'ha mantingut durant els mesos que es porten del 2022. L'objectiu que té el consistori és superar la mitjana catalana —que és del 46,6%— aquest mateix any. Un objectiu que creuen que és «totalment realista», apunten, quan fa tot just dos anys ocupaven la cua de la comarca.

 

Des del govern local tenen clar que l'èxit de la recollida comercial ha influït notablement en les xifres globals de reciclatge del municipi. L'activitat turística de Calafell genera moltes tones de residus, i això pot penalitzar molt el municipi si no es recicla. «Com més tones de resta es porten a l'abocador, més car surt cada tona», recorda Marcos.

 

Implicació del sector comercial i municipalització del servei

L'estalvi que pot suposar un fort increment del reciclatge es pot dedicar, per exemple, a millorar el mateix servei de recollida. Amb la millora de les xifres, l'Ajuntament ha felicitat les associacions empresarials per la seva implicació. I també han afirmat que la municipalització del servei, impulsada el passat 2021, ha fet possible aquests resultats positius.

 

Calafell va decidir sortir del projecte mancomunat del Consell Comarcal el passat 2021, apostant per recuperar la gestió directa del servei. Va ser un canvi complicat que, com s'està demostrant, ja ha començat a donar bons resultats.