Calafell obre un debat ciutadà per a replantejar el transport públic urbà

La idea és aconseguir trajectes més directes i en menys temps, prioritzant les parades amb més passatgers

Transport urbà de Calafell
Transport urbà de Calafell | AC
26 de juliol del 2024
Actualitzat a les 10:48h

L’Ajuntament de Calafell ha engegat un procés de participació ciutadana per a replantejar el transport públic urbà, davant una nova adjudicació del servei, que haurà de fer-se a partir de l’any vinent. El compromís municipal és ampliar els horaris, però ja ha exhaurit la possibilitat d’ampliar el contracte actual, que ha arribat al topall. Aquesta necessitat és una oportunitat per a fer una reconsideració general del servei de transport públic, que resolgui problemes antics i respongui a a la necessitat del gruix de la ciutadania. L’Ajuntament ha posat sobre la taula un estudi sobre la situació actual i una proposta de base, molt gènerica, per a obrir el debat ciutadà. 

La idea és aconseguir trajectes més directes i que tinguin una durada inferior a l’actual. A més, es planteja prioritzar les parades amb més passatgers. “Hem de trobar un equilibri entre tots els factors. I és inevitable discutir si s’han de mantenir parades, que obliguen a fer un recorregut molt llarg, i que tenen un usuari en tot el dia”, explica l’alcalde, Ramon Ferré.

Ferré afegeix: “Un objectiu importantíssim és garantir la puntualitat en l’enllaç amb les estacions de tren i amb serveis en què també cal arribar a l’hora, com els centres de salut o els instituts de secundària, tot corregint problemes actuals”. Això, afegeix l’alcalde, “obliga a escurçar la durada de les expedicions i, per tant, la seva longitud i el nombre de parades”.

Un altre objectiu que es busca és donar transport a nous equipaments com el centre de dia i la futura residència de persones grans i de persones amb diversitat funcional, a la Masia de la Sínia. Sense oblidar, nous barris com el dels habitatges de lloguer assequible, de promoció municipal, que ja s’estan construint.

De la seva banda, la tinent d’alcalde de Bon Govern, Helena Rubio, esmenta que, durant tot l’estiu, podran fer-se propostes mitjançant la plataforma de participació electrònica Decidim Calafell  “Obrim un procés de debat, a partir d’una proposta de base a partir dels problemes actuals i els fluxos de passatges, però que s’ha de debatre per a aconseguir la millor solució, pensant en global per al conjunt del municipi i el gruix de la ciutadania”, subratlla