Aquesta primera sessió de l'assemblea es va iniciar amb la benvinguda als assistents per part de Saül Garreta, vicepresident de ChemMed i president del Port de Tarragona, que va destacar la importància del projecte i la necessitat d'apostar fort per la recerca i la innovació.
Seguidament, Ignasi Cañagueral, President del clúster ChemMed, va incidir en la importància de tenir un full de ruta i alinear objectius a nivell de territori per tal de continuar sent un HUB sostenible i competitiu. Durant la sessió es van establir diferents equips de treball formats per representants de les empreses i entitats que van centrar la seva activitat en analitzar i fer un diagnòstic del moment actual.
Més d'un centenar d'empreses i organitzacions públiques i privades
El clúster ChemMed Tarragona, Mediterranean Chemical Cluster, es va constituir el 2014 com una agrupació transversal, liderada per l'AEQT i les seves empreses associades, i pel Port de Tarragona. En total, el clúster agrupa una trentena d'empreses productores i prop d'un centenar d'empreses de serveis, a més d'una trentena d'organitzacions públiques i privades.Entre elles s'inclouen administracions (Estat, Generalitat i ajuntaments del territori), el món del coneixement (Universitat Rovira i Virgili, instituts de formació professional, l'Institut Català d'Investigació Química o Eurecat), i el món sòcio-econòmic (cambres de comerç, Cepta, Pimec i sindicats).
Així, ChemMed Tarragona és, doncs, el fòrum compartit amb tot el Camp de Tarragona i les seves principals institucions, que projecta la indústria petroquímica com una de les apostes del territori per al seu progrés i desenvolupament.