El cinema africà omplirà aquest estiu l'Espai Jove La Palmera de Tarragona

La Conselleria de Cooperació ha presentat les activitats que tenen previstes durant els mesos d'estiu

La programació es va presentar aquest dimarts 18 de juny a l'Espai Jove La Palmera.
La programació es va presentar aquest dimarts 18 de juny a l'Espai Jove La Palmera. | Joan Carles Borrachero/Ajuntament de Tarragona
19 de juny del 2024
Actualitzat a la 13:23h

Aquest dimarts 18 de juny s'ha presentat la programació d'estiu de l'àrea de Cooperació de l'Ajuntament de Tarragona, en la qual destaquen les més de 15 activitats i quatre projeccions del Festival de Cinema Africà. La programació d'aquest estiu proposa, segons ha explicat la consellera Cecília Mangini, "un seguit d'activitats culturals per tal de fomentar el debat i la reflexió, amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d'un canvi de mirada, i la immediatesa d'una transformació en l'actual model de desenvolupament, fent de la cultura una peça clau per la transformació social a través de projeccions cinematogràfiques, fotografia, cuina, dansa, música i espais de conversa".

D'una banda, del 19 al 21 de juny, al Refugi 1 del Moll de Costa, tindran lloc els col·loquis del cicle 'Cultura o Extinció', que posen el focus en la urgència d'encarar l'emergència climàtica existent, fent de l'activitat cultural una eina de transformació social i com pot contribuir a adaptar-nos a noves realitats. Seran conduïdes pel col·lectiu Liana i en podran veure des de tallers de dansa a sessions musicals, passant per xerrades sobre el canvi climàtic i com combatre'l, entre d'altres activitats.

Així mateix i dins el marc de la Regidoria de Cooperació, aquest dijous 20 de juny, a les 12 hores, l'Ajuntament de Tarragona celebrarà el Dia Internacional de les Persones Refugiades, amb la lectura del manifest al Pati Jaume I del Palau Municipal.

Cinema africà

D'altra banda, l'Espai Jove La Palmera acollirà l'últim dimecres de juny i els següents de juliol, la tercera edició del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya – FICAC. Aquesta és una iniciativa impulsada per l'entitat CinemÀfriques i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que consta de diferents projeccions i cinefòrums. Les pel·lícules seran 'Aya', un film on la seva protagonista veu com la pujada del mar amenaça la seva llar i, per tant, la seva permanència a l'illa de Lahou; la segona és 'Contes de la ciutat accidental', una pel·lícula humorística i mordaç, un grup eclèctic de persones que viuen a Nairobi es reuneix via Zoom per celebrar una sessió sobre la gestió de la ira.

La tercera projecció, amb el títol 'Mami Wata', tracta l'amenaça pel control del poder extern a un poble coster, on dues germanes hauran de lluitar per retornar el poder a una deessa sirena a la terra. Finalment, 'La vie de chateau', una comèdia sobre la vida dels immigrants africans a una metròpolis com París.