La Porta Tàrraco serà una realitat al mes de setembre de 2022, segons ha apuntat el regidor de Patrimoni, Hermán Pinedo. La "porta d'entrada amable per als visitants a l'antiga Tàrraco" té com a eix vertebrador la volta del Pallol i que des de fa dècades roman tancada i cada cop més degradada. Ara les obres de reforç de l'estructura i de recuperació de la façana han començat finalment, amb un pressupost d'1,2 milions d'euros i un termini aproximat de vuit mesos. Immediatament després d'acabar-se, la intenció és accelerar al màxim la instal·lació dels elements i l'obertura de l'equipament de promoció turística.
En els darrers mesos s'han dut a terme tasques prèvies com la neteja del solar de la part del darrere, la retirada de les torretes de flors de la plaça del Pallol, així com diversos plantejaments damunt el terreny per començar a treballar. Durant el termini de l'obra, Pinedo ha apuntat que es tallaran tant la baixada del Roser com el carrer de rere Sant Domènec, això sí, només quan l'arribada dels materials ho requereixi i de manera puntual i no permanent. A més, els restauradors hauran de reubicar les seves terrasses a davant de l'Antiga Audiència i a l'altra banda de la Muralla, tot provisionalment.
L'objectiu d'aquesta primera fase del projecte executiu és, d'una banda, la rehabilitació estructural i eliminació de patologies constructives de la volta romana, tant en planta baixa com en plantes superiors; així com la consolidació estructural i restauració parcial de les diferents façanes que donen a la plaça Pallol, donant-li una imatge de façana única i de conjunt arquitectònic, donat el seu valor històric, estètic i patrimonial. L'obra servirà, a més, per posar de relleu les diferents èpoques constructives presents a l'edifici: romana, medieval i barroca; així com integrar-lo en el projecte de Porta Tàrraco, com un dels espais emblemàtics a visitar quan s'arribi a la ciutat.
Com a element destacat, en aquest gairebé any de treballs hi haurà instal·lada una grua de 50 metres d'alçària, per tal de fer una de les reobertures més ansiades pels tarragonins. L'immoble és de propietat municipal i si bé només se n'obrirà una part la intenció a llarg termini és aprofitar tot l'espai per dedicar-lo a un ús cívic a banda d'esdevenir un "pol d'atracció turística".
Compte enrere per la reobertura definitiva de Ca l'Agapito
L'immoble serà objecte d'unes obres molt esperades a Tarragona
ARA A PORTADA
-
Torredembarra exigeix una solució la circulació de trens amb mercaderies perilloses pel nucli urbà TarragonaDigital
-
-
El Fòrum de la Justícia de Tarragona costarà 94,2 milions i tindrà gairebé 40.000 m²: «És un dia històric» Antonio Ramos Llauradó
-
Cornudella de Montsant rebutja formar part del parc natural de les Muntanyes de Prades TarragonaDigital
-
L'Ajuntament del Vendrell instal·larà 45 noves càmeres de videovigilància als carrers del municipi TarragonaDigital
Publicat el 30 de setembre de 2021 a les 20:00
Et pot interessar
-
Societat Set projectes de recerca reben finançament de la URV per ajudar en zones desfavorides
-
Societat La Fundació PortAventura recapta més de 125.000 euros en el seu XIV Sopar Solidari
-
Societat Reus senyalitza diferents espais del cementiri per recordar els caiguts durant la guerra
-
Societat La Fundació Ciutat de Valls obre una nova convocatòria de les beques Europa de mobilitat internacional
-
Societat Presenten els projectes finalistes de la desena edició del TGN Start-up
-
Societat L'Ajuntament de Riudoms aprova construir una nova xarxa pluvial al Molí d'en Marc