El pacte PSC-Units pel Canvi inclou el PP a la Junta de Govern de Constantí

Les retribucions per assistència a aquestes reunions augmenten, malgrat l'oposició de la resta de grups

Publicat el 08 de juliol de 2015 a les 11:29
Actualitzat el 17 d’octubre de 2023 a les 13:55

Imatge del ple de Constantí, en el nou mandat. Foto: TarragonaDiari.cat


L’Ajuntament de Constantí va celebrar aquest dimarts 7 de juliol el primer ple del mandat municipal després de la constitució del nou consistori el passat 13 de juny. Un total de cinc cares noves s’estrenaven com a nous regidors al plenari municipal en una sessió que entre d’altres qüestions va servir per donar compte de la delegació de les competències en favor dels càrrecs electes de l’equip de govern.

Després de l’acord de govern al que van arribar PSC i Units pel Canvi, la distribució de les àrees de govern ha quedat de la següent manera: l’alcalde, Oscar Sánchez, es farà càrrec de les àrees de Governació, Seguretat, Promoció Turística, Relacions amb el Polígon Industrial, Comunicació i Noves tecnologies. La primera tinent d’alcalde, Dolors Fortuny, encapçalarà les àrees d’Ensenyament, Serveis Socials, Cultura i Patrimoni, Formació i Promoció Econòmica, i Serveis Socials; el segon tinent d’alcalde, Federico Díaz, gestionarà les àrees d’Ocupació, Habitatge i Esports; Vicenç Maceira, tercer tinent d’alcalde, gestionarà les àrees d’Hisenda i Patrimoni, Serveis i Obres Municipals, Neteja Viària i Recollida Selectiva, Entorn rural i Agricultura.

Pel que fa a la resta de regidories, Jordi Pérez es farà càrrec de les àrees de Recursos Humans, Medi Ambient, Parcs i Jardins i Immigració, mentre que Meritxell Cano assumirà les regidories de Festes, Joventut, Dona i Gent Gran, Associacions i Entitats, i Sanitat i Salut Pública.

El Ple d’aquest dimarts també va servir per donar compte del nomenament dels membres de la Junta de Govern Local, òrgan delegat que es reunirà el primer i el tercer dimarts de cada mes, que a més de l’alcalde estarà formada pels regidors Dolors Fortuny (PSC), Federico Díaz (UPC), Vicenç Maceira (PSC) i també pel regidor del PP, Javier Carrión.

El règim de sessions dels plens municipals, que es va aprovar amb l’abstenció del grup municipal d’ICV, va establir la celebració d’un ple ordinari el segon dijous de cada mes senar a les vuit del vespre, una qüestió que va obrir novament el debat sobre la necessitat d’aprovar un nou Reglament Orgànic Municipal, un compromís al que es van adherir tots els grups municipals amb representació al consistori.

La comissió especial de comptes, l’òrgan que s’encarrega d’examinar i estudiar  els comptes anuals del consistori, estarà composada per la totalitat dels regidors que composen la corporació, sota la presidència de l’alcalde.

Finalment, el punt que va despertar més polèmica va ser el règim de dedicació dels càrrecs electes, que va fixar la retribució dels representants del consistori. D’acord amb la proposta que es va aprovar al Ple, l’alcalde, que tindrà un règim de dedicació exclusiva, percebrà una retribució de 28.000 euros bruts anuals. Hi haurà cinc dedicacions parcials (una del 50% i quatre del 35%). La polèmica va venir motivada per l’augment de la retribució per assistència a la Junta de Govern local, que passa a ser de 125 euros per sessió. Aquest punt va ser aprovat amb set vots favorables (PSC, UPC i PP) i sis vots en contra (ERC, CIU i ICV).