Les activitats s'han dut a terme durant els mesos de setembre i octubre i s'han distribuït en 7 jornades. S'han realitzat diferents tasques de gestió forestal per protegir la biodiversitat mediterrània de la reserva natural parcial del Tillar al PNIN de Poblet. Les persones col·laboradores han participat de forma altruista i activa en labors com la retirada de restes dels aiguats de l'any 2019, la recollida d'escombraries i l'eliminació de rebrots. Aquesta última actuació s'ha realitzat per reduir la càrrega de combustible del sotabosc i d'aquesta manera facilitar les tasques de prevenció i extinció d'incendis forestals.
Al voluntariat no tot és treballar
Aquest voluntariat pretén que les persones participants coneguin la història del bosc de Poblet, la importància de la gestió del bosc i el concepte de la "biodiversitat", així com, quins són els principals factors que la componen i la seva importància a nivell global, regional i local.De la mateixa manera, se'ls ha explicat la importància ecològica de les espècies que conformen els diferents nivells de la xarxa alimentària i les conseqüències ecològiques de les accions que perjudiquen aquestes espècies, així com l'impacte negatiu de les espècies exòtiques invasores.
El biòleg David César, de la cooperativa Reboll, ha conduït i dinamitzat les jornades, de les quals en destaca el gran interès per part de les persones participants en conèixer algunes espècies de flora i de fauna. Per tal de crear una experiència més vivencial, sobre les espècies que conformen la biodiversitat del PNIN de Poblet, algunes espècies difícils de veure van ser mostrades en fotos, vídeos o incloses en esquemes explicatius.