Els millors projectes empresarials de la Catalunya Sud brillen als Premis Emprèn

La Diputació de Tarragona entrega els guardons dels 7 projectes empresarials del territori més destacats, així com 15 reconeixements

Els guardonats rebran suport econòmic de la Diputació de Tarragona.
Els guardonats rebran suport econòmic de la Diputació de Tarragona. | TarragonaDigital
13 de desembre del 2023
Actualitzat a les 12:14h
En una cerimònia celebrada a l'AuditoriDiputació de Tarragona, s'han atorgat els guardons als guanyadors dels PremisEmprèn2023, els quals distingeixen les millors iniciatives de la Catalunya Sud. Les set empresesdestacades en aquesta edició són: Odysseus de Riudoms, Piensa en Porcelana de Tarragona, GimaClínic de Reus, Eo! Easy Ordering de Reus, XerferFashionRenting de Tarragona, Pàtxera de Sant Jaume d'Enveja i Pa Rural del Pla de Santa Maria.

L'acte de lliurament dels guardons va ser presidit per NoemíLlauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona, i PereGranados, diputat delegat de Polítiques d'Ocupació i Emprenedoria.

Els Premis Emprèn reconeixen i impulsen els millors projectesempresarials de la regió, i en l'edició d'enguany, els guardons han estat atorgats a iniciatives com Odysseus, una plataforma de viatges que utilitza la intel·ligència artificial per proposar itineraris sostenibles, Piensa en Porcelana, un espai de creaciód'artesania a Tarragona o Gima Clínic, un centre de fisioteràpia amb tecnologiainnovadora per a malalties neurològiques a Reus, entre altres.

Els guanyadors de cada categoria van rebre un premi econòmic de 4.000 euros i un servei d'assessorament personalitzat de l'equip tècnic de la Diputació de Tarragona i altres entitats col·laboradores per impulsar els seus projectes.

El talent del sud de Catalunya reconegut

A més dels guanyadors, la Diputació de Tarragona també va reconèixer altres 15projectes empresarials amb un premieconòmic de 1.000  euros, entre els quals es troben iniciatives com Localboss, Inesperata.com, Festivals de Terres de l'Ebre o Befreya.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, va elogiar la qualitat dels projectes i va destacar que els PremisEmprèn aborden les necessitats reals de la societat, promocionant sectors estratègics per al desenvolupamentsostenible.

Els PremisEmprèn constitueixen una iniciativa central de la Diputació de Tarragona per donar suport a l'emprenedoria i al creixementeconòmic, social i sostenible del territori. Pere Granados ha subratllat la importància de generar, retenir i atreure talent per a l'evolució de l'economia local.

A més de lliurar els guardons, l'acte va incloure una conferència titulada 'Save the PLASTIC' de Néstor Catalán, CEO i cofundador de PLASTICPeople, un projecte sostenible nascut a Vietnam el 2019 que busca establir-se a Europa des de Reus.

Els PremisEmprèn, que han arribat ja a la seva 11aedició, han impulsat un total de 22projectes empresarials amb una dotació econòmica total de 43.000  euros. Des de la seva creació, han reconegut més de 200 iniciativesinnovadores, contribuint a consolidar empreses basades en la tecnologia i nous models de negoci a la regió.