La iniciativa parteix els pictogrames del Centro Aragonés para la Comunicación Aumentativa y Alternativa (ARASAAC), que ja s'utilitzen en la senyalització interior de diversos centres educatius de la ciutat. A més, l'actuació s'ha dut a terme a càrrec del personal del Centre Especial de Treball del Taller Baix Camp.
Aquesta proposta va sorgir dels espais de treball del Consell Municipal de la Discapacitat, concretament de la subcomissió creada amb aquest objectiu dins de la comissió d'Accessibilitat Arquitectònica. S'ha impulsat des de l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l'Ajuntament de Reus, amb la col·laboració de les regidories d'Educació i Ciutadania i de Via Pública.
Senyalització viària inclusiva
La senyalització viària amb pictogrames va començar al maig de l'any 2021 als passos de vianants del Centre d'Educació Especial Font del Lleó, l'Escola Montsant i l'Institut Escola Pi del Burgar de Reus.L'objectiu és que aquesta senyalització s'ampliï a altres passos de vianants, i que s'integri també en la senyalització interior d'equipaments i instal·lacions municipals. Les 16 escoles en les quals s’han pintat els pictogrames són:
- Prat de la Riba: un pas sense semàfor.
- Els Ganxets: dos passos sense semàfor.
- Teresa Miquel i Pàmies: dos passos sense semàfor.
- Pompeu Fabra: un pas sense semàfor.
- Marià Fortuny: un pas sense semàfor.
- La Vitxeta: un pas sense semàfor.
- Misericòrdia: un pas sense semàfor.
- Isabel Besora: quatre passos sense semàfors.
- Doctor Alberich i Casas: quatre passos sense semàfors.
- Rubió i Ors: quatre passos sense semàfors.
- General Prim: dos passos sense semàfors.
- Eduard Toda i Güell: cinc passos sense semàfors.
- Rosa Sensat: tres passos sense semàfors.
- Joan Rebull: un pas sense semàfor.
- Sant Bernat Calvó: tres accessos sense pas elevat ni semàfor.
- Mowgli: un pas sense semàfor.

Pictogrames al pas de vianants davant l'escola General Prim Foto: TarragonaDigital
La senyalització que s'ha pintat als centres utilitza els recursos gràfics i materials adaptats que ARASAAC ofereix a tot l'estat amb una llicència Creative Commons per facilitar la comunicació i l'accessibilitat cognitiva a aquelles persones que diferents factors (autisme, discapacitat intel·lectual, falta de llenguatge, gent gran, etc.) els dificulten la inclusió en qualsevol àmbit de la vida diària.
Consell Municipal de la Discapacitat
La iniciativa parteix de la subcomissió de Pictogrames del Consell Municipal de la Discapacitat, en el que hi participen els centres d'educació especial Nostra Senyora del Mar i Font del Lleó, així com Villablanca Serveis Assistencials, Associació Supera't, el Gaudí Centre i diversos departaments de l’Ajuntament de Reus.El consell municipal és un òrgan de participació sectorial que té com a finalitat integrar la participació dels ciutadans i ciutadanes i les seves entitats en els assumptes municipals relacionats amb la discapacitat.
Presideix el Consell la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials, Anabel Martínez, per delegació de l'alcaldessa, i l'integren un representant de cada grup polític municipal i un representant de cada entitat de la ciutat que desenvolupa activitats vinculades amb l’àmbit de la discapacitat.