Els treballadors del 112 de Reus inicien una vaga indefinida els caps de setmana

Reclamen millores laborals i la internalització del servei per part de la Generalitat

La vaga indefinida s'ha iniciat aquest divendres amb una concentració davant el 112 de Reus.
La vaga indefinida s'ha iniciat aquest divendres amb una concentració davant el 112 de Reus. | CGT
11 d'agost del 2023
Actualitzat a les 10:36h
El comitè d'empresa del 112 de Reus ha convocat una vaga indefinida durant els caps de setmana, entre les vuit del matí dels divendres i les vuit del matí dels dilluns. Les aturades han arrencat aquest divendres amb una concentració davant l'edifici del 112 a Reus. En aquest equipament hi treballen 150 persones, mateixa xifra que al centre de treball de la Zona Franca.

En un comunicat, la CGT, que compta amb els nou representants del comitè d'empresa, ha explicat que la convocatòria de vaga té dos motius. Per una banda, demanen la millora de les condicions laborals dels treballadors i per l'altra, volen pressionar la Generalitat i el Departament d'Interior perquè es comprometin a internalitzar el servei, actualment en mans de Ferrovial i la seva filial Serveo.

Cal recordar que entre l'agost de 2021 i el març de 2022, els treballadors del 112 ja van estar en vaga indefinida.
 

Incrementar la plantilla i reduir la jornada laboral

Pel que fa a les condicions laborals, des del comitè d'empresa es demana, entre altres reivindicacions, augmentar la plantilla per evitar la pèrdua de trucades d'emergències i acabar amb la sobrecàrrega de treball, reduir la jornada laboral de 39 hores setmanals a 36 per fer prevenció de riscos psicosocials, així com incrementar els plusos de nocturnitat i d'idioma.

El conflicte laboral al 112 es remunta a l'abril de 2021 quan l'antiga empresa adjudicatària del servei, Grupo Norte, es va declarar en concurs de creditors voluntari. La Generalitat va posar en marxa un procés d'assignació del servei d'urgència que finalment va recaure en Ferrovial, la mateixa empresa que gestiona el 061.

Ferrovial va decidir crear la marca Serveo i vendre'n un 75% de la propietat a Portobello Capital, un fons de capital de risc. Ferrovial és propietat de Rafael del Pino Calvo-Sotelo, tercer home més ric d'Espanya, qui va traslladar la seu de l'empresa als Països Baixos per pagar menys impostos.