Els treballadors del servei de recollida de la brossa de Torredembarra, en peu de guerra

Els empleats de l'empresa Prezero fan dues noves jornades de vaga i reclamen millors laborals urgents

Els treballadors s'han concentrat a la porta de l'ajuntament torrenc.
Els treballadors s'han concentrat a la porta de l'ajuntament torrenc. | ACN
05 de gener del 2024
Actualitzat el 25 de març a les 11:15h

Els treballadors del servei de recollidad'escombraries de Torredembarra s'han manifestat aquest divendres, 5 de gener, davant l'Ajuntament per reclamar milloreslaborals. Elsempleats fan aquest divendres i dissabte dues noves jornades de vaga, després de la que ja van fer el passat 1 de gener.

Entre les peticions dels treballadors hi ha que se solucionin els "errors" en les nòmines, s'acabin els excessosd'hores en el calendarilaboralanual i s'aturi la persecuciósindical que denuncien que rep una companya. També aquest divendres al matí hi ha hagut un acte de conciliació al Tribunal Laboral de Catalunya, a petició de la companyia, que no ha donat fruits i on, segons el comitè de vaga, Prezero ha intentat declarar com a il·legal l', aturada.

A les portes del consistori torrenc s'hi han reunit una quarantena de persones, entre treballadors, representantssindicals i veïns del municipi. La convocatòria ha anat a càrrec de la CGT, únic sindicat a l'empresaconcessionària del servei. El seu delegat de personal, Juan Humanes, ha exposat que exigeixen "a l'Ajuntament que faci complir a l'empresa les condicions dels plecs, i a Prezero que compleixi amb les condicions dels treballadors".

Dues jornades de vaga

Les demandes dels empleats són corregir els "errors reiterats" en les nòmines, els "excessos" de jornades o els incompliments en l'entrega de documentació als representants sindicals. Alhora, també denuncien "l'absència d'una actuació i seguiment" en matèria de prevenció i seguretatlaboral i la persecuciósindical d'una treballadora i representant sindical.

La vaga d'aquest divendres i dissabte farà que de les vint persones que hi ha en plantilla, tan sols una treballi fent les seves tasques, en compliment dels serveismínims estipulats pel Departament de Treball, tal com ha concretat Humanes. "Després, si no aconseguim cap acord amb l'empresa, ens reunirem amb el comitè de vaga per veure quines són les pròximes accions a fer", ha detallat el representantsindical. Així mateix, s'ha mostrat obert a iniciar un diàleg amb Prezero per normalitzar la situació "quan vulguin". "Per part de l'empresa no tenim constància a dia d'avui que es vulgui entrevistar amb nosaltres", ha lamentat Humanes.

L'Ajuntament va aprovar d'urgència el contracte de la brossa amb Prezero el febrer del 2023, el qual es prolongarà fins que hi hagi una novalicitació. Des de l'equip de govern de Torredembarra han comentat que estan treballant en la redacció dels plecs de la nova contractació, que es preveu tardi uns mesos a estar enllestida.