Els fundadors i primers tinetaires insten els usuaris de Tinet a no abandonar aquesta xarxa per tal de reforçar-la i donar-li una "nova empenta". El grup espera poder dialogar amb la Diputació de Tarragona per evitar el seu tancament i reunir-s'hi abans del mes d'agost. El seu objectiu és treballar per fer possible una "transició ordenada" i "no traumàtica" d'aquest procés.
En aquest sentit, els impulsors asseguren que el fet que l'ens supramunicipal hagi decidit deixar de donar suport a Tinet "no significa necessàriament" el final "d'aquesta històrica i estimada xarxa ciutadana d'Internet". De fet, consideren que és possible trobar alguna institució, organització o empresa que vulgui adoptar-la i li doni continuïtat.
Cal recordar que el ple de la Diputació de Tarragona va aprovar el passat 27 de juny deixar de prestar el servei d'atenció, eines i activitats de caire telemàtic Tinet. El motiu que donen des de l'ens supramunicipal és que "s'han superat les raons per les quals es va crear aquest servei: s'ha generalitzat l'ús social d'Internet i s'ha diversificat amb l'aparició de nous serveis i proveïdors".
Un servei pioner que va començar fa tres dècades
Tinet va néixer l'any 1995 a partir de la iniciativa d'un grup de professorat de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Va ser una xarxa ciutadana pionera a l'Estat i a tot Europa que va portar Internet a la demarcació de Tarragona. Després de rebre l'impuls i el suport de l'Ajuntament de Tarragona, l'any 2000 va passar a convertir-se en un servei públic de la Diputació de Tarragona.
En aquest sentit, s'oferia connectivitat, espai i allotjament web, eines per a la creació de pàgines web i blogs, així com un servidor de correu molt popular, entre altres serveis. El tancament de Tinet, segons va anunciar la Diputació, es farà de manera progressiva en un termini de set mesos.