Gispert ha detallat que, com és tradició, els encarregats de portar el fanal de la ciutat són usuaris del Club Vaixell. Enguany els escollits han estat tres nois amb Síndrome de Down i un altre amb un trastorn del desenvolupament intel·lectual.
Per altra banda, la presidenta de la cavalcada ha detallat que cada any hi sol haver algun infant amb diversitat funcional que participa en aquesta festa, ja tingui alguna discapacitat física o psíquica. Per aquest motiu, després de parlar amb els pares, els membres de la brigada prenen les mesures necessàries per poder adaptar l'espai de la carrossa on ha d'anar l'infant, per aconseguir que estigui el més còmode possible. Aquestes adaptacions passen, entre altres, per habilitar un lloc on poder posar una cadira de rodes amb total seguretat o bé per instal·lar qualsevol tipus d'element adaptat que garanteixi que l'infant estigui el millor possible durant la cavalcada.
Aquest any, hi haurà un tarragoní amb cadira de rodes que hi participarà i està previst que vagi en la carrossa del camell. "S'ha escollit aquesta carrossa perquè és la més baixa i ens permetrà pujar i baixar el nen amb més facilitat i sobretot, amb més seguretat", ha afirmat Gispert, qui ha afegit que a cada cavalcada s'adapten les carrosses perquè pugui tenir la màxima participació possible.

Cavalcada de Reis 2017 a Tarragona Foto: Júlia Abelló
Absències i novetats d'enguany
Enguany la cavalcada comptarà amb una novetat i una absència. Com a novetat és que Ses Majestats estrenaran una nova ubicació des d'on donaran la benvinguda reial a tota la ciutadania. Enguany l'escenari escollit és el balcó del Pòsit, l'edifici que rehabilitat recentment el Port de Tarragona. Gispert ha expressat amb satisfacció que serà molt bonic de veure els discursos dels Reis des d'aquest punt i que davant l'oferiment del Port no s'hi podien negar.
Per altra banda, cal recordar que l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar està prevista a les 18.15 h al Serrallo. Com cada any arribaran per via marítima des de terres de l'Orient, i seran saludats per les sirenes dels vaixells i barques del Port, així com per les 21 salves pirotècniques adreçades a les grans personalitats.
Pel que fa a l'absència, la cavalcada de Tarragona no comptarà amb la participació de cap animal. Gispert ha explicat que després de parlar amb la responsable dels cavalls i analitzar la situació, "es va decidir fer un parèntesi aquest any", no és una decisió definitiva, "sinó excepcional". El major escull ha estat el difícil relleu generacional. Si se supera, la tradició de veure els romans desfilant amb cavalls per la Cavalcada es podria recuperar. La presidenta ha deixat clar que no és una decisió forçada per part de cap associació animalista, ja que afirma que no han tingut cap tipus de contacte, "ni ara ni mai, que en tinguem constància", ha assegurat.

El rei Gaspar saludant durant la cavalcada del 2017 a Tarragona Foto: Júlia Abelló