Innovació i sostenibilitat, les bases del Pla Estratègic 2024-2027 del Clúster ChemMed

El clúster ha traçat les línies estratègiques per continuar impulsant l'economia de la indústria tarragonina amb la mirada posada en la sostenibilitat

El clúster ha presentat els seus objectius.
El clúster ha presentat els seus objectius. | Cedida
19 de desembre del 2023
Actualitzat a les 17:14h
El Clúster Industrial ChemMed ha desvelat el seu PlaEstratègic per al període 2024-2027 en una presentació celebrada a la sala d'actes de la seu administrativa del PortTarragona. La proposta destaca per una visióambiciosa centrada en la col·laboraciósectorial i la innovació sostenible. La presentació ha comptat amb la participació de l'AEQT, el Port de TarragonaAITASA i altres organitzacions i empreses rellevants del territori, consolidant així la relació estratègica entre totes les entitats

L'objectiu principal d'aquest PlaEstratègic és alinear les accions dels membres del clúster per aconseguir una posició de lideratge de ChemMed a Europa, impulsant la innovació, el desenvolupament i la creació d'un ecosistema que pugui afrontar un futur marcat per la "neutralitatclimàtica", segons han assegurat en un comunicat.

El procés de desenvolupament del pla ha inclòs 8 sessions amb la participació d'organitzacions que formen part del clúster i del seu entorn. Aquesta anàlisi ha servit per diagnosticar la situació actual i identificar els grans reptes que el clúster ha d'afrontar. El pla s'ha finalitzat amb la definició d'accions concretes per assolir els objectius marcats. També s'ha presentat el seu nou espai web.

Liderar la innovació tecnològica sostenible

Amb un fort compromís amb la sostenibilitat, el clúster pretén liderar iniciatives d'innovaciótecnològica que fomentin pràctiques industrialsrespectuoses amb el mediambient, generant un impacte positiu en el territori. Aquesta visió aspira a transformar el sector, consolidant ChemMed com a referent en el desenvolupament de noves tecnologies.

Saül Garreta, president del PortTarragona i vicepresident de ChemMed, ha subratllat la importància de la col·laboració entre empreses del sector industrial, institucions acadèmiques i el govern local per "impulsar la competitivitatglobal, fomentant la recerca conjunta i l'intercanvi de coneixements".

El president de ChemMed i de l'AEQT, Ignasi Cañagueral, ha posat de manifest la prioritat del plaestratègic de progressar cap a la "neutralitatclimàtica", amb especial atenció al desenvolupament d'infraestructureselèctriques i la circularitat. Cañagueral ha afirmat que l'objectiu és "continuar impulsant al complex químic de Tarragona com un model de referència en l'àmbit europeu en matèria de sostenibilitat i competitivitat".