Aquest mes de setembre es porta a terme una nova campanya d'excavació arqueològica al jaciment de la Boella, sota la direcció dels investigadors de l'IPHES, Palmira Saladié i Josep Vallverdú. La d'aquest 2024 és la 18a campanya consecutiva que es fa al jaciment ubicat al terme municipal de la Canonja, que en els darrers anys ha esdevingut un referent internacional per al coneixement de les primeres ocupacions humanes d'Europa.
Durant campanyes anteriors s'han recuperat restes d'un mamut escorxat pels humans del plistocè inferior ara fa 1 milió d'anys, juntament amb una gran quantitat de restes d'eines de pedra que representen les evidències més antigues a Europa de la cultura acheuliana, coneguda també com a destrals de mà i que són el testimoni de les dispersions humanes més antigues registrades fora d'Àfrica.
Per tal de que el públic interessat pugui conèixer l'estat de la recerca i els treballs que es duen a terme en el jaciment de la Boella, aquest dissabte 21 de setembre, entre les 10.30 i les 13.30 hores, hi haurà una jornada de portes obertes, amb explicacions obre el terreny dels mateixos científics i arqueòlegs que hi treballen. Durant la jornada també es durà a terme l'activitat 'Arqueolab: descobrim la prehistòria'.