Lloveras creu que cal anar trobant la manera de reformular la festa, de renovar-la amb naturalitat, i ha assenyalat com a repte principal “aconseguir que la festa no s’associï al passat” sinó al present i al futur, sense perdre de vista que s’està preservant la memòria històrica.
Lloveras, que va reconèixer que havia començat a seguir la tradició dels Tres Tombs ja de gran, amb fills, va explicar que “per la meva experiència d’espectadora dels Tres Tombs, només puc dedicar un homenatge i un agraïment a les persones que fan possible la festa i que ens permeten viure un dia de retrobament entre els mons passats i actuals, que ens evoquen altres èpoques i ens fan somiar, mentre ens quedem embadalits amb la bellesa de la cavalcada, que també som genets privilegiats d’aquelles bèsties d’aparença dòcil, raspallades i guarnides amb els abillaments més elegants”.
Durant la seva intervenció, el Director Territorial dels Serveis de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Jordi Agràs, ha destacat la gran quantitat de feina que hi ha al darrere de la preparació d’esdeveniments com aquest i ha aprofitat el seu torn per mostrar el seu agraïment cap a la gent que fa possible aquesta celebració. La Presidenta de la Federació Catalana dels Tres Tombs ha subratllat durant el seu parlament que aquest 2018 finalitza el mandat de la junta actual i ha volgut destacar els tres pregons que més l’han marcat com a presidenta: Martorell, Valls i Sant Joan Despí.
Guasch ha aprofitat la seva condició de vallenca per fer un símil comparatiu entre el món casteller i els tres tombs, destacant que creu que fer pinya és el més important també en els Tres Tombs.
L’Alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, ha explicat com va anar la recuperació de la festa l’any 2017 després que l’any 2010 es deixés de fer perquè l’equip de govern d’aleshores no va autoritzar el pas de carros i cavalls per l’interior del municipi. Alhora, ha posat en valor la gran feina que van fer en el seu moment els organitzadors dels Tres Tombs a la Bisbal, que ara col·laboren amb l’Ajuntament per poder fer possible aquesta festa. Ferré ha destacat que “el 2017 va fer 25 anys dels primers Tres Tombs organitzats a la Bisbal i, des de la Regidoria de Cultura, amb la Judith Vidal al capdavant, es va decidir que la millor manera de celebrar aquests 25 anys i, de passada, fer un homenatge a la junta que va començar-los a celebrar, era oferir-nos a acollir la Trobada Nacional de la Federació dels 3 Tombs de Catalunya a La Bisbal del Penedès d’aquest 2018”.