La Cambra de Comerç de Reus i el Hub FoodTech & Nutrition sumen esforços

La Cambra i la Llotja de Reus s'incorporen al Hub de nutrició de REDESSA amb la voluntat de fer xarxa al territori i convertir-se en ciutat de referència agroalimentària

Presentació de l'acord entre la Cambra de Comerç de Reus i el Hub FoodTech & Nutrition de REDESSA
Presentació de l'acord entre la Cambra de Comerç de Reus i el Hub FoodTech & Nutrition de REDESSA | Sandra Pérez
24 d'octubre del 2023
Actualitzat el 12 d'abril del 2024 a les 11:45h

La Cambra de Comerç de Reus s'incorpora al Hub FoodTech & Nutrition de REDESSA, per contribuir a la creació d'un ecosistema d'innovació amb dos sectors estratègics a Reus i la Catalunya Sud: el tecnològic, amb el Clúster TIC, i l'alimentari, amb més d'un centenar d'empreses de la demarcació de Tarragona.

L'adhesió de la Cambra i la Llotja de Reus permet copsar "la realitat agroalimentària del territori" en la seva màxima amplitud, ja que "aquesta no s'explicaria sense la història de la Cambra de Comerç", ha descrit Josep Baiges, regidor de Promoció Econòmica i Coneixement i conseller delegat de REDESSA.

Jordi Just, ha agraït, especialment, que s'hagi encabit aquesta incorporació en les darreres 48 hores del seu mandat com a president de la Cambra, ja que havien insistit des del primer dia per formar-ne part. "Entre tots hem de fer possible, ens hem de creure aquest territori, ja ric de per si, perquè puguem proporcionar la tecnologia -a través del Hub- i compartir sinergies i coneixement entre tots els agents integrants", ha afegit.
 

Treballar per fer xarxa

Just ha expressat que "la Cambra se suma a la resta d’actors per contribuir a la captació de recursos que puguin atomitzar-se en pro i benefici del sector", i que permetin aconseguir projectes transversals d’interès per a les empreses i institucions agroalimentàries.

La digitalització, la gestió eficient dels recursos energètics i hídrics, són alguns dels grans reptes de futur i el HUB, en paraules de Josep Baiges, "és el paraigua en el qual abordar-los de forma col·laborativa. Per això, poder arribar al major nombre d’empreses possible és un principi que ens hem marcat com a primordial des dels inicis del projecte". 

"L’adhesió de la Cambra al Hub és un punt d’inflexió perquè permet incorporar tot el coneixement de la institució en l’àmbit de les empreses agroalimentàries del territori i facilita l’accés a aquells productors, pimes i corporacions establertes en les seves comarques de referència: el Baix Camp, la Terra Alta, el Priorat, la Conca de Barberà i la Ribera d’Ebre», ha assenyalat el conseller delegat de REDESSA. Per exemple, aquest valor afegit ja s'ha evidenciat amb la incorporació al Hub de l'Agropecuaria Coperal de Santa Coloma de Queralt.

L'acord entre la Cambra de Comerç de Reus i el Hub FoodTech & Nutrition de REDESSA s'ha fet públic aquest dimarts 24 d'octubre Foto: Sandra Pérez

 

Lideratge agroalimentari

"Tenim les empreses, les startups, i també tot el coneixement dels centres d’investigació (com l’Eurecat i l’IRTA) i de la Universitat Rovira i Virgili", ha destacat Josep Baiges en línia amb la voluntat del Hub FoodTech & Nutrition de ser referència internacional en alimentació saludable. Sumar esforços amb la Cambra de Comerç de Reus permet anar un pas més enllà en aquest lideratge.

De fet, ha recalcat que el Hub compta amb més d'una cinquantena d'empreses de la Catalunya Sud i que, per tant, "el teixit empresarial lidera -amb l’acompanyament i l’impuls de l’Ajuntament de Reus i de REDESSA- una iniciativa pionera, que treballa per augmentar la competitivitat i assolir el nou context que es planteja per al sector agroalimentari", ha exposat.

"Nosaltres no mirem el retrovisor", ha dit Baiges parafrasejant al president de la Cambra de Reus, tot i que ha afirmat que ell havia sigut un dels actors que van demanar, en el seu moment, l'adhesió formal al Hub agroalimentari. "A partir d'ara, es coordinaran per poder treballar i treure el màxim de la vinculació amb la Cambra de Comerç", ha conclòs.
 

1a Llotja de Referència

Just ha recordat que "la Cambra de Comerç de Reus sempre ha tingut una aposta ferma en l’àmbit de les empreses agroalimentàries de la Catalunya Sud". En aquest sentit, ha ressaltat el paper de la Llotja de Reus com  a "1a Llotja de Referència de Catalunya a l’hora de reflectir l’evolució dels preus de 4 productes: avellana, ametlla, ous i garrofa".

Un territori que engloba les Denominacions d’Origen del vi, de l’oli, l’avellana de Reus, la IGP Patata de Prades o el projecte de la Farina de Mestral. Per tant, cal posar en valor i subratllar aquesta trajectòria de "Reus com a cruïlla de camins des de la plaça del Mercat medieval del 1300" en iniciatives que impulsi l'Ajuntament dins el sector, ha apuntat el regidor de Promoció Económica i Coneixement.

També, aprofitant l'anunci públic de l'acord entre la Cambra i REDESSA, Josep Baiges ha agraït personalment a Jordi Just la seva etapa com a part de la corporació, per l'aprenentatge continu dels darrers quatre anys.

Arxivat a