La Cambra de Comerç de Reus, intermediària en les problemàtiques del territori

Mario Basora ha fet un primer balanç com a president de la Cambra i ha esmentat alguns dels pròxims objectius com a territori

Mario Basora va iniciar el seu període al capdavant de la Cambra de Comerç de Reus el passat 26 d'octubre
Mario Basora va iniciar el seu període al capdavant de la Cambra de Comerç de Reus el passat 26 d'octubre | Cedida
12 de desembre del 2023
Actualitzat el 12 d'abril del 2024 a les 11:57h

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Mario Basora, ha exposat les seves impressions fruit de les primeres setmanes de mandat i ha fet balanç del darrer any d'activitat de la corporació avui dimarts 12 de desembre.

També, ha presentat el projecte inicial de remodelació de l'Espai Llotja, com una de les novetats previstes per al 2024, i ha refermat l'objectiu de la Cambra de potenciar el territori de les cinc comarques que en formen part. Tot plegat, en una primera trobada amb els mitjans de comunicació locals.

Basora ha destacat que “Jordi Just -anterior president de la institució- ha fet una feina excel·lent per portar la Cambra a tot el territori i ell continuarà en aquesta línia”. De fet, ha apuntat al treball conjunt de les Cambres de Comerç de Reus, Tarragona, Valls i Tortosa per tal de crear sinergies de cara a la futura regió metropolitana del Camp de Tarragona.

Així mateix, el president ha incidit en la necessitat "d'impulsar una Llei de Cambres a Catalunya", posant l’accent en el fet que es tracta de l’única comunitat autònoma que no en disposa.

Un territori amb problemàtiques comunes

Tot i la dificultat  que suposa valorar la realitat socioeconòmica d'un territori tan extens en poc més d'un mes de feina 'activa', Mario Basora ha enumerat algunes de les principals -i comunes- problemàtiques de les comarques del Baix Camp, Priorat, Conca de Barberà, Terra Alta i Ribera d'Ebre.

"Si trobem la mateixa qüestió a les cinc comarques és la manera d'adreçar-se a les administracions per reclamar", ha expressat, evidenciant el paper de la Cambra de Comerç per detectar les problemàtiques i buscar solucions. Les mancances en les infraestructures, especialment les línies R14 i R15 de Rodalies, la manca d'habitatges per gent jove a la zona d'interior o la necessitat de més formació professional pel jovent han estat els pilars del seu parlament.

Pel que fa al sector agroalimentari, ha destacat el problema de gestió i absència d'aigua, en paral·lel amb les oportunitats que suposarà el Fons de Transició Nuclear i altres iniciatives del territori. "Cal saber-les gestionar i impulsar activitats enfocades en la diversificació econòmica, la transició verda i la creació de nous llocs de treball”, ha exposat.

El president de la Cambra, Mario Basora, ha compartit un primer balanç sobre el territori amb els mitjans de comunicació locals Foto: Cedida

Previsions pel 2024

El president de la Cambra de Comerç de Reus ha recordat que van tancar l'exercici del 2022 amb un superàvit de 56.000 euros, xifra que esperen repetir enguany; i que habitualment la Cambra compta amb un pressupost d'1 MEUR. Tot i la bona situació financera de la corporació, aquesta necessita subvencions per organitzar esdeveniments i impulsar nous projectes.

D'altra banda, ha apuntat que la Fira del Vi de Reus continuarà amb la mateixa estructura i plantejament com fins ara, tot i que s’està valorant un sistema per reduir les cues per la compra de tiquets.

“Hem parlat amb una empresa per implementar la compra en línia i que la gent arribi allà amb un codi QR”, ha explicat. “La resta del format funciona, els cellers estan contents i no canviarà”, ha conclòs Basora.

Arxivat a