La pluja no frena les colles reusenques i les estàtues tornen a disfressar-se per Carnaval

Com un acte més del programa, la ciutat es prepara pel Carnaval amb la tradicional disfressada d'escultures

La disfressa de l'estàtua del General Joan Prim i Prats i el seu cavall sempre és una de les més esperades
La disfressa de l'estàtua del General Joan Prim i Prats i el seu cavall sempre és una de les més esperades | Sandra Pérez
09 de febrer del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 12:17h

Com ja és habitual, la nit de dijous a divendres abans de Carnaval, les colles i entitats de Reus dediquen el seu temps a vestir i decorar algunes de les escultures figuratives de la ciutat. Papallones, pirates, túniques diverses... aquesta vegada, ni la pluja ha frenat l'esperit carnavalesc dels encarregats d'aquesta tasca.

El popular tret de sortida al cap de setmana festiu comença sempre després del pregó del rei Carnestoltes, amb l'objectiu que, l'endemà, la ciutadania es llevi amb el Carnaval "omplint" els carrers i places de Reus.

Les estàtues més emblemàtiques del municipi ja estan preparades per la disbauxa. Enguany, els membres que més empremta han deixat són els de l'Associació Gasparini Club, que celebren 30 anys i han aprofitat la data del 1994 per "empaperar" amb alguns adhesius monuments i parets del centre amb la cançó "Flying free" de Pont Aeri. A més, han disfressat com a papallones amb ales taronges les tres escultures que representen el mite del Triptòlem a la plaça Joan Rebull.

Les tres escultures de la Font del Triptòlem llueixen unes ales de papallona Foto: S.P

Explosió de colors per no faltar a la tradició

Altres entitats que també han donat certes pistes de la seva tasca són la Colla Terrabastalls i la Colla Farts d'Olla. Els primers han disfressat l'escultura de Jassans, "Al vent", que es troba a tocar de la plaça de les Peixateries Velles i que és coneguda popularment com "la dona que fa 'així'". Durant uns dies, lluirà un vestit amb estampat de lleopard, d'estil semblant als Picapedra. I la segona agrupació carnavalesca ha vestit l'escultura de La Pastoreta amb una túnica vermella, cinturó i corona daurades, que recorden a l'època romana.

L'escultura "Al vent" de Jassans es troba a un dels laterals de la Prioral de Sant Pere Foto: S.P

 

Tampoc han fallat a la tradició la transformació 'animal' de la representació del Pintor Fortuny -conegut com a "Condesito"-, aquesta vegada com una ovella amb el seu propi cascavell; ni l'esperat protagonisme del monument del General Prim. La seva explosió de colors -groc, verd, blau, vermell i rosa- està coronada per una declaració d'intencions: "Santa Purpurina", amb una perruca i els habituals ulls i nas que li posen cada any.

A la plaça del Nen de les Oques, l'escultura llueix una túnica de colors rosa i taronja, amb una corona de fulles a les mans; i uns metres més al centre, el Gegant Indi que es troba davant de l'antic hospital, gaudirà del Carnaval 2024 amb la seva disfressa de pirata, a càrrec de l'entitat Vespa Club de Reus. A la plaça de les Basses, les bugaderes vesteixen enguany els colors groc i blau sobre una camisa blanca.

A la plaça del Pintor Fortuny, el "Condesito" s'ha vestit d'animal un any més.  Foto: S.P


I, encara més, tot i les previsions de fortes ratxes de vent, l'esperit carnavalesc dels reusencs i reusenques no defallirà. Aquesta mateixa tarda de divendres 9 de febrer, els més petits escalfaran motors amb el Ball del Moc al Mercadal; sonaran les sàtires i les versions humorístiques de les cançons populars, amb la cercavila del Cantaval, pels carrers del nucli antic; i s'estrenarà la JoveReusFest Carnaval, a La Palma, amb una festa de disfresses lliure d'alcohol i fum.

Arxivat a