1 de 10
Méteo

MÉTEO: Quin temps farà el cap de setmana de Carnaval a Reus?

Aquells que volen lluir la seva millor disfressa fa dies que esperen esquivar la pluja, però ara podria ser el vent el protagonista de la rua

Reus ha activat el pla especial d'emergències per risc de vent davant les previsions del Meteocat | ACN
per TarragonaDigital, Reus | 9 de febrer de 2024 a les 13:13 |
El cap de setmana de Carnaval són moments de disbauxa i diversió que molts ciutadans i ciutadanes esperen amb ganes en el primer trimestre de l'any. Esperant per lluir la seva millor disfressa, però, no són pocs els que fa dies que "resen" per esquivar la pluja els dies 10 i 11 de febrer.

Tot i aquest divendres plujós, sembla que els 'fantasmes' d'una festa passada per aigua comencen a allunyar-se i que la pluja només serà de confeti, que llençaran les nombroses carrosses al llarg del recorregut. Malgrat tot, ara podria ser el vent el nou protagonista del Carnaval reusenc. La Guàrdia Urbana de Reus, de fet, ha comunicat l'activació del Pla VENTCAT en fase d'Alerta, el pla especial d'emergències per risc de vent, davant les previsions del Meteocat per les pròximes hores i ha publicat una sèrie de recomanacions a seguir.

  Especialment, l'alerta "taronja" per ratxes de fort vent -superiors als 100 km/h- es focalitzaria en tot el Baix Camp el dissabte 10 de febrer, de 6 a 18 hores; per tant, just abans de l'inici de la rua de lluïment. També, s'esperen alguns ruixats al llarg del matí. La previsió, en canvi, seria més moderada per diumenge.


Un municipi proper dins el Camp de Tarragona, com és Valls, fins i tot, ha fet canvis en el seu programa de Carnaval i va anunciar que 'traslladava' de data el seu "Carnaval Bestial", del 10 al 17 de febrer, per la previsió meteorològica.

Participació