La transformació del carrer Ample continua amb la segona fase de la reurbanització de la plaça del Víctor

Es connectarà la plaça amb el futur Centre Cívic Gregal, el qual actualment ja està en obres

El carrer Ample es vol transformar amb aquest projecte.
El carrer Ample es vol transformar amb aquest projecte. | TarragonaDigital
13 de setembre del 2023
Actualitzat a les 11:36h
Passar per la zona del carrerAmple de Reus és sinònim, des de fa molts mesos, de trobar-se obres. Totes elles van en la línia del "projecteestratègic" que va presentar l'anterior govern de la ciutat per la transformació d'aquesta zona de Reus, amb grans canvis.

El projecte presentat el mes de març del 2023 va ser redactat per l'estudi d'arquitectura Batlle i Roig i posava a l'epicentre articulador de la zona la plaça del Víctor, així com altres canvis destacats com la direcció de circulació del carrerAmple.

L'Ajuntament de Reus ha anunciat ara un nou pas endavant per iniciar la segonafased'urbanització de la plaça del Víctor i el seu entorn, una fase que a hores d'ara ja es volia tenir enllestida, però no ha estat possible. 

Plaça del Víctor, l'eix vertebrador


Així doncs, al perfil del contractant s'ha publicat la licitació del contracted'obres de la segonafased'urbanització d'aquesta àrea, amb un pressupost de licitació inicial de 241.975,75 euros (IVA inclòs), el qual preveu la connexió de la plaça amb el futur CentreCívicGregal, actualment en obres.

Les zonesafectades per aquesta segona fase de les obres seran el carrer Alt de Sant Josep; el carrer Castellvell entre els carrers Alt de Sant Josep i de Sant Joaquim; i part de la plaça del Pintor Ferré Revascall, davant el centre cívic Gregal. En definitiva, una àrea de 939,78m².

El projecte de transformació de la zona del carrerAmple vol potenciarl'espai per a vianants, així com incloure solucions per evitar situacions d'incivisme, l'ús de noves tecnologies dins del projecte SmartCity, millorar la qualitat ambiental i paisatgística i posar de manifest el patrimoni cultural i històric de la zona, entre d'altres.