Els primers cinc menors arribaran el dilluns i la resta de forma gradual durant la setmana amb la previsió que divendres ja hi siguin tots. Un equip de 16 de tècnics del Consell Comarcal del Tarragonès atendrà aquests menors.
Curs integral de 150 hores
Des del dia següent a la seva arribada, els joves iniciaran, amb el suport tècnic del Servei d'Acollida del Consell Comarcal del Tarragonès, un curs integral de 150 hores, que inclou alfabetització, català, coneixement de l'entorn i accés al mercat laboral. També comptaran amb traductors de francès i anglès.En aquest sentit, també disposaran de dinamitzadors esportius amb l'objectiu d'esbargir-se i d'adoptar hàbits saludables. "L'Ajuntament oferirà recursos a través de l'Escola d'Adults i també farem una crida a entitats del municipi", ha afirmat la regidora de Benestar Social, Eva Martínez
Els joves són nascuts entre els anys 2006 i 2007 i procedeixen del Marroc, Senegal, Gàmbia, Guinea i Algèria. Tots seran empadronats a Altafulla i rebran assistència sanitària des de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) Torredembarra. "Aquests nois seran uns habitants més del municipi i rebran l'atenció sanitària que precisin", ha explicat Martínez.
La regidora també ha apuntat que, entre altres activitats, els joves faran visites turístiques a Altafulla per conèixer el seu nou entorn, així com sortides a Barcelona o PortAventura.
"L'objectiu és que els joves desenvolupin un pla d'autonomia"
El director del Centre Vela, Antonio Garrido, ha dit que "l'objectiu del treball que farem durant aquests propers mesos és que els joves desenvolupin un pla d'autonomia que els permeti anar a viure de forma independent i estudiar i/o trobar un lloc de treball".En aquest sentit, ha informat que els joves aniran sempre acompanyats d'un educador quan surtin del centre, un espai on sempre hi haurà dos o tres educadors amb els menors.