L'artesania vallenca s'uneix i obre la Draperia, un espai innovador al cor del nucli antic

El grup està format per la Llúcia amb La Torreta Ceràmica fent ceràmica, la Marina Barberà fent il·lustració, la Paula, el Xavier i la Marina amb 3Dtres fent artesania 3D i la Laura Gallofré amb La Gallu de dissenyadora i il·lustradora

Publicat el 15 de desembre de 2023 a les 05:00
El carrer Major de Valls torna a brillar gràcies a la Draperia, un local que va obrir portes fa unes setmanes al bell mig del nucli històric de la capital de l'Alt Camp. El nom de l'espai no és casual, ja que antigament el carrer rebia aquest nom, ja que la majoria de veïns eren drapers i mercaders de teixits.

El projecte, tal com expliquen els seus impulsors, «neix d’un grup d’artesans vallencs que han decidit unir-se i treballar conjuntament per crear un espai innovador». El seu local, ubicat al carrer Major número 12, és una botiga, un espai d’exposició, de treball i de trobada.

També és un espai on poder intercanviar inquietuds, idees i coneixements entre artesans de diferents disciplines. En aquest sentit, la Draperia està formada per La Llúcia amb La Torreta Ceràmica fent ceràmica, la Marina Barberà fent il·lustració, la Paula, el Xavier i la Marina amb 3Dtres fent artesania 3D i la Laura Gallofré amb La Gallu de dissenyadora i il·lustradora.

Exposen que, actualment «el projecte compta amb aquests quatre artesans, però la Draperia no descarta que altres creadores i creadors de la zona puguin afegir-s’hi».
 

Interior de la Draperia Foto: Comunalitat de Valls

 

La Comunalitat de Valls, clau en l'impuls

El projecte ha estat possible gràcies a l’acompanyament i assessorament per part de la Comunalitat de Valls, durant tota la fase inicial d’aquesta iniciativa. Ara, els emprenedors ja caminen sols i les valoracions que fan de les primeres setmanes d'obertura son del tot satisfactòries.

Xavier Insa, de 3Dtres, explica a TarragonaDigital que «aquests primers mesos han servit per adaptar-nos al funcionament de la botiga i hem anat veient què és el que més funciona. A més, de seguida hem tingut damunt les setmanes prèvies el Nadal, on hem vist que la botiga també ens ajuda moltíssim». Els creadors coincideixen, a més que la proximitat del mercat local i el Museu Casteller, ha ajudat a que la gent conegués la iniciativa.

Pel que fa a l'acollida, Insa diu que ha estat molt favorable, ja que a la gent del poble els agrada veure establiments oberts a la zona. «Ara comencem a percebre més activitat pels carrers, però l'objectiu és que la gent que no és del barri tingui coneixement que poden adquirir peces artístiques produïdes localment», conclou.