El Consell d’Administració del Centre Mèdic Quirúrgic de Reus ha aprovat, aquest dimecres 19 de juny, un canvi d’etapa. L’actual gerent deixarà les seves responsabilitats el pròxim mes de juliol i a partir de llavors la màxima responsable passarà a ser Àngels Rius, actual directora del Centre MQ.
L'Ajuntament, com a propietari i titular de l'edifici on s'ubiquen les instal·lacions, ha informat que la decisió s'ha pres de "forma consensuada" i que aquest canvi suposa "una aposta clara pel talent intern" del centre. Malgrat tot, aquesta sortida ve precedida per les pèrdues econòmiques en l'exercici del 2023 -més de 400.000 euros- i les mesures que es van prendre el 2022 per equilibrar el balanç, després d'assolir un dèficit de 2 MEUR a conseqüència de la gestió durant la Covid-19.
Precisament, els grups a l'oposició CUP i PP van reclamar al Govern local, en el ple del passat mes d'abril, una resposta a la problemàtica. El consistori reusenc va debatre tant la possibilitat d'instar la Generalitat perquè es converteixi en un servei 100% públic com l'opció que sigui completament privat. Els cupaires, de fet, van demanar llavors a "l'Ajuntament que rellevés l'actual gerent, donat que no s'havia produït una millora en els comptes de l'empresa municipal".
25 anys del CMQ a Reus
El centre va celebrar el passat mes de maig el seu 25è aniversari amb un reconeixement a la tasca dels i les professionals amb més trajectòria. La celebració va coincidir amb la renovació de l’acreditació SISCAT, el Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya.
La seva missió és oferir un servei de qualitat als clients, dotant els professionals dels millors recursos disponibles i establint sinergies amb altres centres sanitaris per tal de contribuir a la millora de la salut. En aquest sentit, ha establert una aliança estratègica amb més de 60 entitats del sector i del territori. El CMQ compta amb més de 200 treballadors i més de 200 especialistes.
Al llarg d’aquests 25 anys d’història el Centre MQ Reus ha arribat al 97% de valoració satisfactòria per part dels usuaris pel que fa a l’atenció rebuda; s’ha assolit la reducció de les llistes d’espera i s’ha iniciat un servei d’odontologia per a persones amb discapacitat.
L’any passat es va atendre 55.000 usuaris i 30.000 urgències. També es van fer 270.000 visites i es van practicar 3.800 intervencions quirúrgiques. Des del passat mes de febrer, el centre mèdic compta amb un TAC, que permetrà fer unes 2.400 exploracions a l'any.