Més de 2.000 alumnes van passar pel parc de trànsit de Reus el curs passat

Es tracta d'una de les ofertes per a l'educació viària de la Guàrdia Urbana

Publicat el 30 d’agost de 2022 a les 13:25

El parc infantil de trànsit de Reus va veure passar, durant el curs 2021-2022, més de 2.000 alumnes de cinquè i sisè de primària i primer d'ESO. És la principal eina per a l'educació viària que ofereix la Guàrdia Urbana de Reus, tot i que no l'única. Les activitats al centre, les visites a comissaria i les xerrades per a tota la ciutadania completen el programa.

 

En total es van atendre 4.675 persones durant el curs passat, la gran majoria de les quals, alumnes de centres educatius. En aquest àmbit es programen activitats teòriques i pràctiques. L'objectiu és promoure l'educació viària perquè «els infants coneguin els elements del seu entorn viari, el significat dels senyals de trànsit i les funcions de la Guàrdia Urbana».

 

Se centren especialment «en la forma adequada de circular a peu, en patinet o en bicicleta». Des de la policia reusenca es veuen aquests hàbits com «la base de futur per quan circulin en altes tipus de vehicles». Tot i això, també s'ofereixen xerrades als centres cívics i les entitats socials que ho demanen.

 

Els darrers anys, aquestes activitats han anat a l'alça amb campanyes específiques destinades als usuaris de patinets elèctrics. Durant el curs 2021-2022 van ser 1.020 els alumnes de primer d'ESO que van fer activitats teòriques i pràctiques al parc infantil de trànsit. S'hi van sumar 1.050 alumnes més, amb activitats similars, de cinquè de primària i, en alguns casos, de sisè.

 

Específicament per al darrer curs de primària es va programar la xerrada La Guàrdia Urbana i el civisme», que es va impartir a 75 alumnes. Per a tercer de primària es van programar activitats teòriques a les aules dels centres i pràctiques al voltant de les escoles. Hi van participar 850 infants.

 

Per als més petits, majoritàriament de P4, però també amb algun grup de P5, la proposta és diferent. 1.030 alumnes van visitar la comissaria de la Guàrdia Urbana, on se'ls va fer una introducció a la mobilitat segura. A l'altre extrem de l'educació obligatòria, els alumnes de quart d'ESO van rebre xerrades i activitats pràctiques sobre el vehicle de mobilitat personal.

 

La programació, en aquest cas, va implicar 540 alumnes de diferents centres. Finalment també s'ofereixen xerrades i formacions obertes a tots els públics. En aquest cas va deslligat del sistema educatiu, i es manté com una possibilitat per arribar a la ciutadania en general.

 

Durant el curs passat es van programar dues activitats diferents. Una vinculada als centres cívics, amb xerrades sobre el vehicle de mobilitat personal i, en concret, el patinet elèctric. La van seguir una norantena de persones en diferents sessions.

 

Per últim, aquesta mateixa opció, amb una sessió de formació per a tots els públics, també s'obre a la demanda de casals i associacions veïnals. Una opció que van aprofitar vint persones durant el curs 2021-2022.