El programa «Conviu l'estiu», organitzat per l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l’Ajuntament de Reus, ofereix activitats d'estiu a infants amb risc de vulnerabilitat social de la ciutat, entre l'1 de juliol i el 9 d'agost. Per tant, encara continuaran una setmana més enguany, que s'han incrementat les places respecte de l'any passat fins a les 450, és a dir, 150 per quinzena.
Les propostes s'adrecen a infants d'entre 3 i 12 anys, es duen a terme de dilluns a divendres, de 9 a 13 hores, i consten de diverses activitats lúdiques, com per exemple jocs aquàtics a les Piscines Municipals i a les del CN Reus Ploms i del Reus Deportiu; excursions i sortides, així com espais per poder treballar i elaborar les emocions.
Enguany, la temàtica central és les olimpíades amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics 2024 a París. Han tingut prioritat, per a les socioeducatives que es fan durant l'estiu a l'Escola Mowgli, l'Escola Rosa Sensat i el Centre Cívic Migjorn, els infants amb famílies en situació de vulnerabilitat social i infants vinculats a les activitats que es fan al barri.
Lleure socioeducatiu i inclusiu
Sumat a aquest augment de places, el servei que s'ofereix s'ha professionalitzat, per tal de potenciar els aspectes socioeducatius mitjançant el lleure. Així, ara cada centre on es fa el «Conviu l'estiu» compta amb un/a director/a de lleure, un/a educador/a social i un/a integrador/a social. A més d’un/a integrador/a social a cada centre, el programa disposa d’un/a altre/a integrador/a social més, és a dir, quatre en total, i els dies de piscina s’afegeix un monitor de lleure de suport.
D'altra banda, l'àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials també ha facilitat l'accés a 60 infants als casals organitzats per les Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) de les escoles Joan Rebull, La Vitxeta, Isabel Besora i Doctor Alberich i Casas. L'objectiu és garantir un lleure inclusiu i integrador que permeti incrementar i diversificar les oportunitats educatives més enllà de l'escola.
