Nou anunci: Pas endavant en l'obertura del Museu Casteller de Valls

El contracte de servei és de 632.000 euros per un període d'un any

El museu podria obrir la primavera del 2023
El museu podria obrir la primavera del 2023 | ACN
23 de març del 2023
Actualitzat a les 12:58h
L'obertura del Museu Casteller de Catalunya sembla que és més a prop. Avui, l'Ajuntament de Valls ha aprovat els nous plecs de clàusules administratives i tècniques per procedir a reactivar la licitació de la gestió de Món Casteller, el Museu Casteller de Catalunya. La licitació, oberta a empreses especialitzades en la gestió d'equipaments museístics i culturals, preveu un valor estimat del contracte de servei de 632.000 euros per un període d'un any.

D'aquesta manera, el consistori reactiva la licitació que el passat mes de gener es va haver de suspendre a l'espera del dictamen de l'Oficina Nacional d'Avaluació, un organisme creat recentment pel Ministeri d'Hisenda i Funció Pública per a la revisió dels contractes de concessió de les administracions. La licitació aprovada avui per la Junta de Govern, sota la fórmula ara de contracte de serveis, permet agilitzar l'obertura del Museu Casteller.
 

L'obertura, en unes setmanes

En aquest sentit, l'Ajuntament manté l'entrada en servei del Museu Casteller per aquesta primavera. Com en l'anterior licitació, els plecs de clàusules s'han elaborat en base a l'anàlisi de viabilitat econòmica realitzat pel departament d'Economia de la Universitat Rovira i Virgili. L'estudi de la URV, que compara diferents centres museístics i turístics de Catalunya, estima que el Museu Casteller a Valls pot atreure uns 30.000 visitants cada any.

Les empreses que optin a la licitació per la gestió de l'equipament hauran de desenvolupar les activitats del centre i les estratègies de promoció turística per a la captació de visitants, la proposta de sinergies amb agents turístics i culturals de l'entorn, així com les accions que integrin i millorin l'oferta turística de Valls i del Centre Històric i en potenciïn la seva difusió exterior com a ciutat. També hauran d'impulsar la promoció, difusió i comunicació del museu, les estratègies de treball amb les colles castelleres i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, com també les accions i activitats adreçades a la població local, residents del Centre Històric i serveis de comerç i restauració.

La licitació també valorarà el disseny, elaboració i producció del programa d'activitats educatives amb l'objectiu de captar escoles i públic infantil i jove. En la proposta de treball, les empreses que optin a la gestió hauran de detallar el pla de posicionament, amb un horitzó a deu anys vista, en els sectors turístics, cultural i educatiu, a més d'un pla específic d'actuació i renovació dels continguts i de l'oferta museística, les propostes de marxandatge o totes aquelles iniciatives per a públics amb discapacitats físiques, visuals o auditives.