Novetat de la Firagost de Valls: Arriba Agroinnova, el saló de tecnologia agrària, bioeconomia i alimentació

El dimarts dia 1 i el dimecres dia 2 d'agost, la capital de l'Alt Camp viurà una nova edició de la «Festa Major del camp català»

26 de juliol del 2023
La Firagost 2023 de Valls arriba amb una gran novetat. Els dies 1 i 2 d'agost es celebrarà Agroinnova, la primera edició del Saló de tecnologia agrària, bioeconomia i alimentació. S’ubicarà a l’espai el Kursaal de la capital de l'Alt Camp, en un espai es combinarà l’exposició de maquinària agrícola, eines, productes i tecnologia agrícola, amb conferències i jornades tècniques, activitats i espais de presentació i demostració dels productes exposats.

Segons l'organització, «la finalitat és convertir la Firagost en la veritable fira del camp català, és a dir, una fira de referència del sector agroalimentari del Camp de Tarragona, creant un punt de trobada pels professionals del sector». Així, a banda del nou espai del Kurssal, la Firagost conservarà la seva essència, amb més de 300 expositors en un quilòmetre i mig de recinte firal al centre de la ciutat.
 

Les cites clàssiques

La Firagost 2023 també oferirà actes complementaris amb activitats culturals, artístiques i d’oci entorn la fira, com són la trobada de puntaires, la mostra de cervesa artesana o la cercavila. No hi faltaran les cites clàssiques com el concurs d’arrossegament i la cursa de portadors i portadores de saques i mitges saques d’avellanes.
 

La presentació de la 67a Firagost de Valls. Foto: Cambra de Comerç de Valls


Com a cloenda, el dimecres a les 20.15 h a la plaça del Blat hi haurà la gran actuació castellera, a càrrec de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls.

La Firagost 2023 constituirà l’aparador divulgador dels productes de l’agricultura i per a l’agricultura, la vinicultura, l’horticultura, la jardineria i tot el món agroalimentari.
 

La Festa Major del camp català

Amb l'aposta d'aquest any, la Firagost es vol consolidar també com un gran exponent agrícola al Camp de Tarragona sense perdre el seu caràcter comercial. Per aquest motiu, l'esdeveniment compta amb una presència molt destacada, any rere any, de milers de visitants i compradors que acudeixen a veure i comprar les novetats dels 300 expositors, entre els quals destaquen les més de 30 cooperatives agrícoles d'arreu del país.