Aquest passat estiu, i per segon any consecutiu, Plataforma per la Llengua va dur a terme la campanya Radars Lingüístics, dirigida a detectar possibles vulneracions en el paisatge lingüístic català, concretament pel que fa a la retolació pública —noms de carrers, poblacions o senyals de trànsit—. Com a novetat, s'han inclòs els cartells que exclouen la llengua en aeroports, ports o estacions de tren. Les denúncies rebudes han estat tramitades al Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya perquè en tingui coneixement i desplegui les mesures oportunes per resoldre-ho.
Gràcies a la col·laboració ciutadana, Plataforma per la Llengua ha rebut més d'un centenar de queixes, repartides entre 14 comarques catalanes. Una part d'aquestes denúncies no feien referència a la retolació pública, sinó que assenyalaven la cartelleria d'establiments i locals comercials, un dels altres grans dèficits del paisatge lingüístic català.
Pel que fa a l'objecte estricte de la campanya, la retolació pública, bona part de les denúncies corresponen a rètols de carreteres i autopistes que estan senyalitzades en altres llengües, com per exemple en l'encreuament de la carretera N-340 amb la carretera TV-2041, on hi ha un rètol amb el nom del municipi Roda de Berà en castellà.
Entre les queixes rebudes, segons ha explicat Plataforma per la Llengua en un comunicat, també n'hi ha de referents a errors ortogràfics o reclamacions històriques de noms de municipis. A més, el 21 % de les denúncies fan referència a estacions de tren, aeroports i ports de Catalunya.