Presenten més de 200 signatures contra la peatonalització del primer tram de la Rambla Nova

Els impulsors de la demanda denuncien "falta d'informació" i asseguren que "no hi ha cap necessitat de fer canvis substancials en la zona"

  • Veïns i veïnes de la Rambla Nova han presentat més de 200 signatures contra la peatonalització del primer tram. -
Publicat el 29 de gener de 2025 a les 15:17

L'Ajuntament de Tarragona va impulsar durant les passades festes de Nadal la peatonalització del primer tram de la Rambla Nova, a tocar del Balcó del Mediterrani. Va ser una prova pilot de la qual el consistori encara no ha fet balanç. Les que no semblen convençudes de la iniciativa són les més de 200 persones, entre veïns, propietaris i usuaris d'aquesta cèntrica via, que aquest dimarts 28 de gener van presentar a l'OMAC signatures en contra de la conversió del primer tram en zona de vianants.

Els impulsors del text consideren que hi ha hagut "falta d'informació", alhora que manifesten el seu temor perquè la zona pugui "perdre personalitat" amb la proliferació "de terrasses", segons ha explicat el Diari de Tarragona. Així mateix, els signants afirmen que es van assabentar de la iniciativa del govern municipal "per la premsa", alhora que denuncien que "ni se'ns ha informat ni se'ns ha dit quin és el benefici per als ciutadans".

En aquest sentit, el text presentat a l'OMAC amb 230 signatures assenyala que "la conversió en zona per a vianants serà l'excusa per a col·locar terrasses de negocis de restauració, com ja ha succeït en la plaça Corsini i a la plaça de la Font". Això, afirmen, "suposaria una gran contaminació acústica", en una zona que "no és turística, sinó d'habitatges", motiu pel qual "s'ha de respectar el descans dels residents".

"La Rambla té personalitat pròpia, és un símbol d'identitat per a Tarragona"

El text presentat a l'OMAC especifica que "la Rambla té personalitat pròpia, és un símbol d'identitat per a Tarragona, amb una estètica molt concreta i evocadora que no volem que es perdi amb una possible intervenció anivellant el terreny i homogeneïtzant tot l'espai". En aquest sentit, els impulsors consideren que "no és procedent" substituir l'espai actual "per una gran plaça de paviment dur sense jardins ni arbrat", ja que seria "un canvi radical" amb el qual "es perdria l'essència".

Finalment, els signants consideren carreguen contra la prohibició de circulació de cotxes, perquè "en molts moments, els veïns —alguns amb problemes de mobilitat– necessiten arribar fins als seus portals". Així mateix, també demanen que el carrer Girona recuperar el sentit de circulació que tenia abans de la prova pilot. Per tot plegat, els impulsors de la petició creuen que "no hi ha cap necessitat de fer canvis substancials a la zona".