El projecte «Dinem en companyia» arriba a la Part Baixa de Tarragona

El servei, que s'oferirà en un local de la plaça dels Infants, començarà el dilluns 27 de maig

  • El projecte de menjadors socials per a gent gran arriba a la Part Baixa de Tarragona. -
Publicat el 23 de maig de 2024 a les 15:21
Actualitzat el 23 de maig de 2024 a les 15:22

El projecte de menjadors socials per a gent gran a Tarragona s'amplia amb un tercer espai a la Part Baixa. A partir de dilluns 27 de maig, la iniciativa 'Dinem en companyia' que busca combatre l'aïllament social s'engegarà al local de la plaça dels Infants amb trenta places diàries. La proposta, impulsada per l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSST) i l'àrea de gent gran de l'Ajuntament de Tarragona, se suma als espais que es troben a la llar de gent gran de Sant Salvador i a la de la zona Centre.

Tots tres menjadors seran gestionats per l'associació socioeducativa Joventut i Vida, amb la col·laboració de Creu Roja Tarragona i l'Associació de Veïns del Barri del Port. L'any passat, el projecte va oferir 10.546 àpats als dos menjadors operatius. Segons fonts municipals, 237 usuaris amb una mitjana d'edat de 76,8 anys s'han beneficiat del projecte des de la seva posada en marxa.

Per poder accedir a aquest recurs, cal que les persones interessades presentin una sol·licitud presencial a qualsevol oficina OMAC o bé facin el procés telemàticament. Es requereix estar empadronat a Tarragona i tenir més de 65 anys.

Proporcionar autonomia a les persones grans per afrontar les necessitats nutricionals i socials bàsiques

L'objectiu de la iniciativa 'Dinem en companyia' és proporcionar autonomia a les persones grans per afrontar les necessitats nutricionals i socials bàsiques, a més de ser un recurs per a la salut física i emocional dels usuaris. També busca ser una eina per detectar situacions de risc o factors que poden restar qualitat de vida de les persones, alhora que afavoreix un espai de relació i companyia.

D'aquesta manera, el projecte s'adreça a persones amb poca xarxa social de suport, que visquin soles o molt aïllades, en situació de risc social o precarietat econòmica, o bé persones autònomes i amb les capacitats cognitives adequades per mantenir relacions socials així com a persones grans cuidadores.

El dinar casolà s'elabora diàriament en una taula compartida, de dilluns a divendres no festius, entre les 13 i les 15 hores, amb un preu social reduït de 4,5 euros per àpat.