Retiren 11 palmeres en mal estat al barri tarragoní del Serrallo

Un informe tècnic del Port de Tarragona aconsella la seva substitució per evitar el risc d’accident

La retirada de les palmeres del Serrallo ha començat aquest dijous.
La retirada de les palmeres del Serrallo ha començat aquest dijous. | Cedida
17 d'agost del 2023
Actualitzat a les 16:00h
El Port de Tarragona ha iniciat aquest dijous la retirada d'un total d'11 palmeres ubicades al barri mariner del Serrallo per motius de seguretat. Segons ha explicat l'Autoritat Portuària de Tarragona en un comunicat, un informe sobre l'estat d'aquests arbres aconsella la seva retirada per evitar el risc d'accidents, atès el mal estat d'aquests 11 exemplars.

Aquesta actuació arriba després de que els tècnics del Port detectessin l'aprimament en alguns troncs. Durant la setmana vinent es continuarà amb la tala i reposició de palmeres amb espècies més resistents. Es tracta d'una actuació que té un pressupost previst de 14.000 euros.
 

Detecció i actuació

Els tècnics de l'Autoritat Portuària de Tarragona van detectar, després d'un estret seguiment, l'aprimament d'alguns troncs en palmeres ubicades al barri del Serrallo. Aquesta detecció ha permès prendre la decisió de talar les 11 palmeres que patien un aprimament de tronc més sever i que podien causar problemes de seguretat.

Un cop es procedeixi a talar els arbres en què s'ha detectat l'aprimament, l'APT procedirà a plantar palmeres d'una espècie més resistent per evitar d'aquesta manera que es repeteixi la mateixa situació en un futur.