Tarragona estrena un nou mural del projecte Murs que Parlen a Parc Riu Clar

L'obra ha estat pintada per l'artista mexicà Héctor Valencia, amb la col·laboració del tarragoní Darío Cobacho

Publicat el 12 de gener de 2024 a les 14:25
Actualitzat el 12 de gener de 2024 a les 14:47
L'artista mexicà Héctor Valencia Huesca ha pintat una dama ibera a Parc Riu Clar, que pren el nom de Tarracon Iberum Opus. Aquesta nova instal·lació mural, és la número 10 de la ruta d'art urbà iniciada al 2019 i amplia així la iniciativa Ciutat Transformadora en el marc del projecte Murs que Parlen, de la Conselleria de Joventut.

La proposta és fruit d'una col·laboració amb l'artista local Darío Cobacho, i ha estat coordinada, produïda i comissariada per l'entitat Polígon Cultural amb el suport de la Conselleria de Joventut i l'AAVV de Parc Riu Clar.

La nova instal·lació plàstica entra en diàleg amb una obra d'art mural de l'artista Slim Safont la qual representa una dona, singular i particular del barri, La Mari. S'ha pintat just al costat per establir una connexió entra la Dama de Baza i aquesta veïna del barri.
 

Murs que Parlen

El projecte d'art urbà Murs que Parlen sorgeix al 2019 de la Conselleria de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona com a eina d'acció catalitzadora per a la producció d'obres d'art urbà i de creació juvenil a diverses estacions transformadores o subestacions elèctriques establertes en el teixit urbà, resseguint zones i barris de la ciutat de Tarragona.

Aquestes construccions són el llenç pictòric idoni per l'aplicació artística utilitzant tècniques diverses d'art mural. Per cada intervenció a les centrals transformadores, es proposa una persona jove creadora entre 16 i 35 anys. Alhora, es busca també la incidència i bidireccionalitat entre l'artista, la seva obra i la comunitat d'entorn.

El projecte Murs que Parlen és una aposta per l'art urbà a la ciutat de Tarragona, posant de manifest l'espai públic com una via de comunicació directa i compromesa amb l'espectador. A través d'aquesta iniciativa la conselleria promou i dona a conèixer els i les artistes locals, connectant l'art amb la ciutat i els artistes amb el veïnat.

La intenció final del projecte és construir una ciutat connectada amb la cultura intervenint als diversos solars i murs abandonats arreu de Tarragona (tant al centre com als barris), enriquint el patrimoni cultural i artístic de la ciutat i fomentant el turisme cultural.