Tarragona presenta la programació del Mes de la Salut Mental: hi ha més de 50 propostes

El programa d'actes inclou, entre d'altres activitats, xerrades, tallers, monòlegs, activitats esportives, curtmetratges o exposicions

Foto de família de la presentació del Mes de la Salut Mental al Pati Jaume I del Palau Municipal de Tarragona.
Foto de família de la presentació del Mes de la Salut Mental al Pati Jaume I del Palau Municipal de Tarragona. | Joan Carles Borrachero/Ajuntament de Tarragona
03 d'octubre de 2024, 13:58
Actualitzat: 13:58h

Durant els mesos d'octubre i novembre, Tarragona s'omplirà d'activitats gratuïtes i obertes a tota la ciutadania que tindran com a principal protagonista la salut mental. Es tracta de la programació que, liderada per la conselleria de Salut Pública de l'Ajuntament de Tarragona, es posa en marxa amb motiu de la quarta edició del Mes de la Salut Mental amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que es commemora el 10 d'octubre. La programació ofereix més d'una cinquantena d'activitats per conscienciar de la importància de la salut mental i donar a conèixer tots els recursos existents encaminats a promocionar el benestar emocional.

Es tracta de xerrades, tallers, monòlegs, activitats esportives, curtmetratges o exposicions, programades gràcies a la col·laboració de nombroses entitats tarragonines i amb el suport de diverses àrees municipals com són Joventut i la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona. Un dels actes principals serà l'acte institucional amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que tindrà lloc el 10 d'octubre, a les 18 hores, al pati Jaume I del Palau Municipal. Durant l'acte es llegirà el manifest i l'Associació Salut i Ment la Muralla explicarà la seva exposició 'Parelles artístiques', que estarà ubicada al mateix espai.

Una altra de les activitats destacades és la IV Jornada de Reflexió que en aquesta edició se centrarà en l'acompanyament emocional de la població adolescent i jove en el desenvolupament afectivosexual. Un dels principals objectius de la jornada, que tindrà lloc al Palau Firal i de Congressos el 29 d'octubre de 9 a 14 hores, és aprofundir i donar visibilitat a la necessitat d'acompanyar, per part dels adults, totes les emocions que es poden donar en aquest procés subjectiu afavorint la salut emocional i mental d'infants, adolescents i joves.

"Aquestes activitats consciencien sobre la importància de la salut mental en totes les etapes de la vida"

"Animem a tota la ciutadania a participar en aquestes activitats que consciencien sobre la importància de la salut mental en totes les etapes de la vida", ha manifestat el conseller de Salut Pública de l'Ajuntament de Tarragona, Mario Soler, en el transcurs de la presentació del Mes de la Salut Mental que ha tingut lloc aquest dijous 3 d'octubre. "Aquesta programació és molt potent i mostra tots els recursos comunitaris que hi ha per fomentar la salut mental i dona valor al treball de tots els serveis", ha subratllat Soler.

Per la seva banda, el conseller de Joventut, Guillermo García de Castro, ha apuntat que l'objectiu "és fomentar una societat en la qual parlar de salut mental estigui normalitzat i on tothom, especialment els joves, tingui les eines necessàries per gestionar les seves emocions i mantenir-se forts davant les adversitats".

'Treball i Salut Mental, un vincle fonamental' és el lema d'enguany del Dia Mundial de la Salut Mental. En aquest sentit, es focalitza en el fet que el treball és un factor important en la salut mental i en la necessitat de cuidar els entorns i les condicions laborals per promoure el benestar emocional de les persones treballadores.