Torna la Favatada Popular de Valls amb novetats destacades

La jornada se celebrarà el 13 d'abril al Pati entre les 12h i les 14.30h.

Una edició anterior de la Favatada Popular de Valls
Una edició anterior de la Favatada Popular de Valls | Ajuntament de Valls
03 d'abril del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:14h

Arriba la sisena edició de la Favatada Popular de Valls, on les persones assistents podran gaudir d'una bona ració de faves elaborada per l'Associació de Restauradors. Aquesta edició comptarà amb la promoció conjunta amb els paradistes del Mercat de la Fruita i la Verdura i la col·laboració de l'Associació Egueiro.

La jornada se celebrarà el 13 d'abril al Pati entre les 12h i les 14.30h, en una jornada festiva on hi haurà ambientació musical i zona de degustació. Els tiquets ja es poden comprar a l'Oficina de Turisme a un preu de 5 euros el plat degustació i 2 euros opcionals pel plat de ceràmica de l'edició.

La promoció conjunta amb el Mercat de la Fruita i la Verdura anirà dirigida a totes les persones que comprin el tiquet de la Favatada a l'Oficina de Turisme i presentin un o més tiquets de compra d'una parada del mercat, on s'acrediti una despesa igual o superior als 10 euros, entraran al sorteig de 10 cistelles de fruita i verdura. 

Un sorteig, la novetat

El sorteig és la novetat d'aquesta edició i per participar-hi s'acceptaran tiquets del mercat amb compres fetes entre el 3 i el 13 d'abril. El sorteig se celebrarà el dimecres 17 d'abril a la plaça del Blat i l'entrega de les cistelles es farà el dimecres 24 d'abril. És una iniciativa que pretén donar un nou impuls al Mercat de la Fruita i de la Verdura de Valls en el marc de l'activitat de la Favatada Popular.

El producte kilòmetre 0 de la jornada és la fava, un cultiu que forma part de l'agricultura mediterrània des de fa segles i és un aliment molt ric: aporta proteïnes vegetals, calci, fibra i vitamines B1 i B2 i el seu consum ajuda a reduir el nivell de colesterol. A més d'aquestes propietats beneficioses per a la salut, el cultiu de la fava és molt útil per a la terra, ja que enriqueix el substrat aportant nitrogen a través de les seves arrels i facilita el cultiu d'altres hortalisses.