El col·lectiu d'educadores subrogades de les Llars d'infants municipals de Tarragona ha tornat a mostrat el seu "malestar, cansament i desil·lusió" amb el consistori. En un comunicat, asseguren que l'administració municipal "es nega a tractar-nos com a treballadores de ple dret de l'Ajuntament de Tarragona". Això, assenyalen, "suposa un greuge comparatiu entre treballadores del mateix centre de treball, tot i dur a terme les mateixes tasques i tenir les mateixes responsabilitats". En aquest sentit, afirmen que hi ha "discriminació" entre les treballadores subrogades i les treballadores que ja formaven part de les llars amb gestió directa o de la borsa de treball i de l'Ajuntament.
Actualment, asseguren, hi ha dos grups de treballadores: les que tenen el conveni de l'Ajuntament de Tarragona i les que tenen el conveni, "de mínims", estatal. Les treballadores subrogades diuen que "sense probabilitat que aquesta situació millori per la negativa constant, falta d'interès i de voluntat de diàleg mostrada per l'administració".
Segons expliquen, aquesta disparitat de convenis suposa que "les treballadores subrogades tenim una jornada de 38 hores setmanals, de l'1 de setembre al 31 de juliol, mentre que les treballadores municipals tenen una jornada laboral de 35 hores setmanals, de l'1 de setembre al 5 de juliol"
"Discriminació horària" i "greuge salarial"
Aquesta "discriminació horària" suposa que les treballadores subrogades, tot i tenir el mateix sou, pateixin un "greuge salarial". Així mateix, durant el mes de juliol, les treballadores subrogades estan obligades a assistir al lloc de treball fent funcions de monitores de lleure, perquè el mes de juliol no és un mes lectiu. Segons les subrogades, les educadores municipals que treballen voluntàriament al juliol, tenen com a compensació la bonificació de les hores econòmicament o en descansos durant el curs lectiu.
En aquest sentit, lamenten que "la discriminació afecta a la vida personal de les educadores subrogades per la impossibilitat d'obtenir permisos per acompanyament de familiars al metge o dies personals que sí que gaudeixen les treballadores no subrogades".
Finalment, les treballadores subrogades denuncien que han perdut l'antiguitat que tenien en el moment de subrogació. Sobre la qüestió, assenyalen que "no és un problema de color polític", ja que aquesta problemàtica s'allargar des de l'any 2017.