El TSJC deixa sense efecte la internalització de llars d'infants municipals de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat que recorrerà la decisió del TSJC davant del Tribunal Suprem

  • L'Ajuntament de Tarragona recorrerà la sentència del TSJC sobre la internalització de les llars d'infants municipals davant el Tribunal Suprem. -
Publicat el 02 de setembre de 2024 a les 14:59
Actualitzat el 02 de setembre de 2024 a les 15:05

L'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona recorrerà al Tribunal Suprem per defensar la gestió municipal de la internalització de les llars d'infants. Aquesta decisió arriba després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi dictaminat a favor de l'empresa Clece SA, que va presentar una demanda contra l'acord votat per unanimitat al ple del 16 de juny de 2017 per internalitzar la gestió de cinc llars municipals. En cas de no recórrer, el consistori hauria d'acatar la sentència del TSJC que implica deixar sense efecte la internalització del servei i, per tant, tornar a treure a concurs la gestió de les cinc llars d'infants que ara presta directament l'Ajuntament de Tarragona.

Les conseqüències en cas de no impugnar davant el TSCJ també són laborals per les treballadores de les llars d'infants, perquè significaria que deixarien de ser treballadores municipals i, per tant, passarien a estar subjectes al conveni laboral de l'empresa que guanyés el concurs per la seva gestió. Cal recordar que les llars d'infants municipals afectades per la decisió del TSJC són Cèsar August, Sant Pere i Sant Pau, El Serrallo, Miracle i Sant Salvador, gestionades per Clece SA entre els anys 2013 i 2017.

Les altres dues llars d'infants municipals, les de l'Arrabassada i Bonavista, no es veuen afectades per la sentència del TSJC, ja que l'any 2018, quan es van internalitzar el servei, la gestió estava en mans de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla que no va presentar cap recurs a la decisió municipal. 

La portaveu del govern municipal, Sandra Ramos, ha assenyalat que "l'objectiu de la internalització de les llars d'infants va ser educativa, però també social. Durant la gestió municipal d'aquests centres s'ha demostrat que Tarragona ha avançat cap a una ciutat educadora, ja que amb aquest model públic hem desenvolupat un projecte educatiu de ciutat com a eina de cohesió social, per fomentar la igualtat d'oportunitats per tothom".