Un centenar de persones assisteixen al col·loqui 'Dones, feminisme i esport' al Morell

Es va celebrar aquest dijous i va comptar amb la presència de Laia Palau, Marta Gens i Bito Fuster

Un centenar de persones va assistir al col·loqui sobre dones i esport al Teatre Auditori del Morell.
Un centenar de persones va assistir al col·loqui sobre dones i esport al Teatre Auditori del Morell. | Cedida
10 de març del 2023
Actualitzat a les 15:58h
Aquest dijous, l'escenari del Teatre Auditori del Morell es va omplir de gom a gom per escoltar tres esportistes de primer nivell com són l'exbasquetbolista Laia Palau, l'exgimnasta i exjugadora de rugbi Bito Fuster i la morellenca Marta Gens, una de les millors jugadores de la història del voleibol.

L’acte, titulat 'Dones, feminisme i esport' i impulsat des de la regidoria d’Igualtat del consistori amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, va aplegar un centenar de persones que no es van voler perdre les reflexions de tres personalitats rellevants en el món de l’esport català.
 

"Va ser un plaer gaudir de tres veus de dona amb gran pes dins de l'esport d'elit"

La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament del Morell, Rosa M. Sánchez, ha assenyalat que "va ser un plaer poder gaudir de tres veus de dona amb un gran pes dins de l'esport d’elit, que van compartir les seves experiències i van parlar sobre què implica ser dona en aquest context".

Sánchez ha afegit que "també van posar sobre la taula les dificultats i renúncies que comporta, però també amb èxits i reconeixements".
 

Les qüestions que es van tractar durant la conversa

Diferències entre l’esport masculí i el femení, l’exigència física i mental que comporta l’esport d’elit, les seves experiències olímpiques, la gestió de la frustració i de l’èxit, les seves respectives retirades de la competició, la maternitat, els referents o els valors de l’esport van ser només algunes de les qüestions que van repassar durant la conversa.

Al final de l'acte, el públic també va poder intervenir per fer arribar a les ponents les seves pròpies preguntes. La conversa es podrà recuperar ben aviat a través del canal de YouTube de l’Ajuntament del Morell.