Un centenar de persones s'uneixen al clam sindical contra la violència masclista a Tarragona

Han denunciat «l'alarmant increment» de dones mortes a mans de les seves parelles i exparelles així com les víctimes de violència de gènere

Els sindicats s'han concentrat a Tarragona pel 25-N.
Els sindicats s'han concentrat a Tarragona pel 25-N. | TarragonaDigital
24 de novembre del 2023
Actualitzat a la 13:52h
UGT i CCOO han reunit aquest divendres 24 de novembre prop d'un centenar de persones a Tarragona per reclamar que s'acabin les violènciesmasclistes. En una concentració a la plaça de la DonaTreballadora en motiu del 25-N els sindicats han homenatjat les donesassassinades a Espanya durant aquest 2023 i han deixat una rosa damunt un crespónegre per cadascuna d'elles.

També han denunciat "l'alarmantincrement" de donesmortes a mans de les seves parelles i exparelles així com les víctimes de violència de gènere. A banda, han llegit un manifest en el qual han reclamat a les institucions polítiques més fermes per prevenir l'assetjament en l'àmbit laboral i l'atencióintegral de totes les víctimes.

En el manifest, els representants dels treballadors han expressat la seva preocupació per "les noves formes de violència", com ara les que es duen a terme a través de les xarxes socials, així com "l'augment de violènciasexual perpetrada per menors", les agressions sexuals grupals i l'ús de la submissió química. Alhora, han denunciat "els discursos negacionistes" que "oculten una realitat que afecta tota la societat" i han afirmat que és "inadmissible" que es proclamin des de les institucionspúbliques. "Aquests discursos blanquegen i encoratgen a mantenir una violènciaestructural cap a les dones", han indicat.

En matèria laboral han demanat que els centres de treball siguin espais segurs i lliures de discriminacions, negociar i aplicar els protocolsd'assetjamentsexual i assolir plans d'igualtat i mesures d'acció positiva en la negociació col·lectiva "que contribueixin a erradicar les discriminacions, els estereotips i la violència". A l'acte hi han assistit, a banda dels representants sindicals, càrrecs polítics de diferents partits de l'Ajuntament de Tarragona, com l'alcalde Rubén Viñuales.