Mossos d'Esquadra actuant a Tortosa.

Accepta 10 anys de presó per matar la mare a Tortosa

L'Audiència de Tarragona condemna l'home per homicidi amb els atenuants de trastorn mental i confessió

L'home que va confessar haver asfixiat la mare a Tortosa  el setembre de 2019 ha acceptat aquest divendres una pena de 10 anys de presó, segons han explicat a l'ACN fonts judicials. Arran d'un acord  entre la defensa i la fiscalia que ha evitat el judici  amb jurat popular, l'Audiència de Tarragona ha condemnat l'home per homicidi  amb l'agreujant de parentiu i amb els atenuants de trastorn mental i confessió. A més, la sentència també li imposa 10 anys de llibertat vigilada i que no pugui aproximar-se ni comunicar-se amb els seus familiars durant 18 anys. En concepte de responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar el seu pare —i marit de la víctima— amb 150.000 euros i cadascun dels seus tres germans —fills de la finada— amb 60.000 euros.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Els fets van passar el 27 de setembre de 2019 al domicili familiar situat al barri de Ferreries, on vivien l'acusat i els seus progenitors. Segons la sentència, al migdia el fill va començar a discutir  amb la mare a la cuina, la va tirar a terra i la va asfixiar  amb les mans. També li va causar ferides  amb un ganivet i se'n va anar fins a un canyar situat vora l'Ebre, des d'on va trucar al 112 per confessar el crim.

L'individu, que ara té 35 anys, va explicar que s'acabava d'escapar de casa i que havia matat la mare, estrangulant-la primer i apunyalant-la després. Els Mossos  el van detenir allà mateix. Anava sense samarreta, descalç i vestit amb uns pantalons curts. Entre les canyes, els agents van trobar una fulla de bisturí nova, un encenedor de plàstic, tabac, unes xancles i el terminal des d'on va trucar a emergències.