Pla general d'Horta de Sant Joan nevat, el 10 de gener del 2021

73 abonats segueixen sense llum pel temporal, la majoria al Priorat

Capçanes i l'Ametlla de Mar ja han recuperat el servei

ACTUALITZACIÓ 11/01/2021 a les 19.27 hores

Un total de 73 abonats, la majoria al Priorat, continuen sense llum per avaries de mitja tensió com a conseqüència del temporal Filomena, segons fonts d'Endesa. Protecció Civil ha informat que queda pendent de restablir el servei a Falset, El Molar, Arnes, Marçà, Els Guiamets, Riba-roja d'Ebre, Bellmunt del Priorat, el Masroig, el Lloar, Gratallops i Garcia.

ACTUALITZACIÓ 11/01/2021 a les 11.50 hores

Un total de 86 abonats continuen sense llum per avaries de mitja tensió com a conseqüència del temporal Filomena, segons fonts d'Endesa. La companyia elèctrica aquest matí ha pogut recuperar el servei a l'Ametlla de Mar i a Capçanes. Aquest darrer municipi és el que concentrava gran part de les afectacions, amb 288 clients sense llum dels 392 afectats en total que es registraven a primera hora del matí. Les afectacions que queden ara es concentren al Priorat i són ja petites i repartides en punts d'accés difícil. Segons el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, es preveu poder restablir el servei aquest migdia.    

També hi ha altres afectacions de caire menor en baixa tensió i s'han instal·lat fins a 18 grups electrògens, segons ha informat Endesa. D'altra banda, s'ha recuperat el servei de telefonia a Gandesa, Horta de Sant Joan, Arnes, Bot, Collsupina, el Masroig, el Molar, la Palma d'Ebre, Margalef i Villalba dels Arcs.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

ACTUALITZACIÓ 11/01/2021 a les 8.31 hores

A poc a poc la normalitat va tornant a les comarques de Tarragona. Ara mateix, Protecció Civil ha informat de la recuperació del servei telefònic a diversos punts de la geografia catalana. Concretament, a Gandesa, Horta de Sant Joan, Arnes, Bot, Collsuspina (Moianès), el Masroig, el Molar, la Palma d'Ebre, Margalef i Vilalba dels Arcs.

NOTÍCIA 11/01/2021 a les 8.06 hores

Un total de 392 abonats continuen sense llum per avaries de mitja tensió a conseqüència del temporal Filomena, segons ha informat Protecció Civil. La majoria d'aquests abonats es troben a Capçanes (Priorat), amb un total de 288. Altres municipis amb afectacions són Falset, amb 19 abonats sense llum, l'Ametlla de Mar (18), el Molar (18), Arnes (11) i Marçà (11). També hi ha altres afectacions de caràcter menor en baixa tensió.

Segons fonts d'Endesa, s'ha treballat la nit i matinada per resoldre incidències i col·locar grups electrògens a Caseres, el Lloar, el Masroig, Montferrer i Castellbòels Guiamets, la Bisbal de Falsetel Molar. En total són 18 els grups electrògens instal·lats.

La companyia ha explicat que s'ha treballat en plena coordinació amb el CECAT i els ajuntaments per a l'obertura d'accés a les instal·lacions, així com per prioritzar l'alimentació dels subministraments. Durant aquest diumenge, l'acumulació de neu va dificultar la mobilitat i va fer «impossible» accedir a alguns punts de maniobra, així com fer recorreguts per a poder localitzar avaries, segons Endesa. Tot i això, ha destacat que a la tarda ja es van resoldre bona part de les incidències i es van reduir les afectacions.

Durant l'episodi hi han intervingut 156 equips i un dispositiu total d'unes 370 persones, entre ells personal de camp, tècnics i dels centres de control.