Imatge d'un camió semi bolcat a Altafulla

Accident de camió amb vessament de combustible a l'antiga N-340, a Altafulla

Els fets s'han produït al voltant de les tres de la tarda, a la rotonda d'enllaç amb Torredembarra | Protecció Civil ha activat l'alerta Transcat

Un camió cisterna ha patit un accident i ha quedat semi bolcat a l'antiga carretera N-340, just a la rotonda que hi ha a tocar del Karting Altafulla. Els fets s’han produït al voltant de les tres de la tarda, al quilòmetre 1.174 de la via i els serveis d’emergència han rebut l’avís a les 15.13 hores. Segons han apuntat els Bombers, el vehicle hauria perdut el control i ha acabat topant contra un fanal i diversos senyals de trànsit. Arran del sinistre, el combustible emmagatzemat a la cisterna del camió, compartimentada en tres dipòsits —un de 10.000 litres de gasoil i els altres dos amb 5.000 litres de benzina cadascun—, ha vessat a la calçada. La fuita, precisament, s'ha produït per la zona inferior de la cisterna, la qual s'ha esquerdat i és per on s'ha filtrat el producte, que ha estat absorbit per la sorra del terreny on ha quedat el camió, han explicat des de Protecció Civil.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Xoc sense ferits

La Policia Local d’Altafulla, els Mossos d’Esquadra, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han acudit de seguida al lloc dels fets. El conductor del camió ha resultat afectat lleu i ha rebut l'alta in situ. El trànsit ha quedat tallat a la zona durant unes hores i els Bombers, en coordinació amb l'empresa propietària del vehicle, han establert un perímetre de seguretat al voltant del camió, han aturat la fuita de combustible i han supervisat l'operació de transvasament del producte que hi havia encara dins del dipòsit malmès. Un cop les grues hagin retirat el camió, es procedirà a la neteja de la calçada.

El CECAT de Protecció Civil, que ha activat l'alerta Transcat, ha alertat l'Agència Catalana de l'Aigua i l'Agència de Residus de Catalunya per tal de dur a terme una valoració dels possibles danys en el medi.