L'AEQT impulsa trobades arreu del territori per «coordinar accions de millora del sector químic»

L'entitat, que engloba a les principals empreses químiques del territori, ha fet públic que ha demanat una trobada urgent amb el govern català

L'associació d'empreses químiques de Tarragona (AEQT), l'entitat que engloba les principals empreses químiques presents al territori, ha fet públic, aquest dimecres, 15 de gener, el seu balanç de la greu explosió que es va viure a la planta d'IQOXE. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'AEQT ha volgut tenir, en primer lloc, una mostra de condol amb «les famílies de les persones que han perdut la vida, així com el nostre suport a les persones afectades, als veïns de l’entorn, i a tots els empleats de les nostres empreses associades i de les empreses de serveis».

Així mateix també han assegurat que «hem estat en contacte amb les autoritats per tal de col·laborar en la gestió de l’emergència, i també amb les nostres empreses associades per tal de coordinar internament l’emergència i la informació. Les empreses associades a l’AEQT hem reaccionat de manera immediata posant en marxa les mesures de prevenció i protecció adients en cada cas, seguint en tot moment els protocols de seguretat existents».

Trobades amb els agents del territori

El sector químic ha convocat «per als pròxims dies i de manera urgent reunions amb tots els agents implicats del territori per tal de treballar conjuntament, i coordinar possibles accions i millores a implementar com a sector». Entre aquests agents s’inclouen els ajuntaments de l’entorn, els sindicats, les entitats veïnals, així com plataformes ecologistes. L’AEQT també estem organitzant una reunió urgent amb el Govern de la Generalitat de Catalunya.

Per últim, l'AEQT ha informat que «hem iniciat un procés d’anàlisi interna de la situació per identificar possibles mesures de millora i alhora, intensificarem la col·laboració amb les administracions per treballar en la revisió dels protocols existents».

"🔥 URGENT: Incendi forestal al Coll de l'Alba, a Tortosa" "📸 IMATGES: Els voltants de la Canonja i TGN s’omplen de peces de metralla de l’explosió"