Pla obert de la cua de passatgers esperant a la zona control de temperatura dels viatgers internacionals que arriben a l'aeroport del Prat

Una agència de viatges de Barcelona ofereix bitllets d'avió i PCR falsificades d'un laboratori de Reus

Es tracta dels laboratoris Escudero, que asseguren que l'agència ha utilitzat el seu nom per falsificar les proves

Els Mossos d'Esquadra denunciaven aquesta setmana dotze passatgers que intentaven agafar un avió a l'Aeroport del Prat amb proves PCR negatives falsificades.

Es tractava d'una dotzena de viatgers que van comprar els bitllets en una agència de viatges ubicada al districte de Ciutat Vella de Barcelona. L'agència oferia, per 550 euros, un paquet de bitllet i prova PCR negativa per viatjar al Pakistan i tornar a Espanya. El cas és que aquestes proves PCR negatives falsificades provenien, segons ha avançat 'La Vanguardia', dels laboratoris Escudero de Reus, ubicats al carrer del Doctor Domènech.

Durant el control a l'Aeroport del Prat, un agent va trucar als laboratoris per comprovar la veracitat de les proves. Des dels laboratoris Escudero van confirmar que es tractava de certificats falsificats. «Algun dels certificats de PCR devia caure en mans de la trama i l'han utilitzat de model per falsificar la resta», afirmaven des del laboratori.

Els Mossos d'Esquadra han iniciat una investigació per esclarir els detalls d'aquesta trama de falsificacions de proves PCR negatives.