Agressió a un manifestant de Xarxa Sud

Xarxa Sud denuncia una agressió a un manifestant per part d'un dels promotors de les obres al Vedat del Pany

L'agressor va trencar presumptament el vidre del cotxe de la víctima | Va fugir després d'intentar atropellar a l'agredit

Xarxa Sud, la plataforma que s'oposa a la construcció de la central eòlica del Vedat del Pany ideada per la Generalitat i autoritzada per l'Ajuntament de Riudecols, denuncia una agressió a un manifestant per part d'un dels promotors de les obres, en un acte convocat per la Xarxa el passat 17 de setembre a l'ermita de Puigcerver.


Segons explica la plataforma, el passat 17 de setembre es va convocar una caminada i un berenar reivindicatiu a la zona de les obres de la central eòlica, amb punt de trobada a l'ermita de Puigcerver. La trobada va ser organitzada per diversos grups ecologistes de la zona i veïns de l'entorn.


En acabar l'acte, pels volts de les nou del vespre, un dels joves assistents es va adonar que no tenia les claus del vehicle amb què s'havia desplaçat a la concentració, i va trucar al servei d'assistència perquè vinguessin a recollir el cotxe, esperant gairebé una hora sol, enmig de la foscor.

Li trenca el vidre del cotxe i se li abraona al damunt

Juntament amb la grua va arribar un individu, que segons afirma Xarxa Sud és un dels promotors de les obres, que va voler fotografiar la matrícula del cotxe del jove, mentre l'increpava amb provocacions, accions que van anar pujant de to fins que presumptament va acabar agafant-lo pel coll.


Davant la passivitat del jove, el promotor el va deixar anar i va seguir intentant fer fotos a la matrícula del cotxe, tot i que el jove li va demanar reiterades vegades que deixés d'enregistrar-lo amb el telèfon mòbil. Davant la insistència del jove perquè s'aturés, el suposat agressor va optar per trencar el vidre posterior del vehicle.


Aquest va ser el detonant de la baralla i, segons relata Xarxa Sud, quan el jove es va acostar al promotor per demanar-li explicacions, aquest se li va abraonar al damunt, continuant amb l'agressió i caient tots dos a terra, provocant diverses ferides al jove.


A la baralla es va afegir un conegut del promotor, que mentre els dos rodolaven a terra, va propiciar al jove diversos cops que van agreujar les ferides del manifestant.


L'estira-i-arronsa va provocar que la motxilla de l'agredit es trenqués, avocant les pertinences que contenia a terra. La baralla va acabar quan tots dos implicats van caure damunt uns esbarzers. El gruista, que havia presenciat tots els fets, va trucar els Mossos d'Esquadra.

Li requisen les pertinences i l'intenten atropellar

Quan es van deslliurar un de l'altre, el promotor i el seu company van recollir les pertinences del jove i van pujar al vehicle amb què havien arribat a l'ermita. El noi els va demanar que esperessin a la patrulla dels Mossos i que li retornessin els seus objectes personals, però l'opció va ser desestimada pels agressors.


Els dos homes van intentar fugir amb una forta accelerada, intentant atropellar el jove, explica Xarxa Sud, que va haver d'arrambar-se ràpidament, tot i que no va poder evitar que el cotxe dels agressors li fregués el peu esquerre.


El jove va ser atès pel servei d'urgències de l'Hospital Sant Joan de Reus, on es va redactar l'atestat de lesions. En els pròxims dies, l'agredit interposarà una denúncia davant els tribunals. La plataforma Xarxa Sud informa també que diversos testimonis asseguren que van veure a un home dins el vehicle de l'agredit, moments abans de la desaparició de les claus.


Comentaris