Alerta veïnal per una estafa a Vila-seca: Entren a casa

Els suposats estafadors es fan passar per comercials de Círculo de Lectores

06 de març del 2023
Actualitzat a les 10:46h
Els suposats estafadors es fan passar per comercials de Círculo de Lectores.
Els suposats estafadors es fan passar per comercials de Círculo de Lectores. | Pixels
Alerta a Vila-seca per la presència d'uns suposats estafadors que recorren el municipi fent-se passar per agents del Círculo de Lectores, segons han relatat algunes persones a través de les xarxes socials. En aquest sentit, segons ha explicat una usuària a Facebook, aquestes persones visiten antics clients d'aquest club de lectura, oferint una bonificació i intentant vendre electrodomèstics, com robots de cuina o aspiradors.

La denunciant ha explicat que "t'assetgen bastant perquè compris, oferint pagar 3 euros al mes per productes que valen 1.000 euros". La dona acaba la seva publicació assenyalant que va avisar la policia i va donar la descripció dels suposats estafadors.

Altres usuaris han reportat casos similars en altres municipis de la Costa Daurada, entre ells Cambrils o Salou. El 'modus operandi' és fer una trucada telefònica i intentar concertar una visita al domicili.
 

Una estafa que s'ha produït en altres llocs de l'Estat

Fa uns mesos, aquesta tipologia d'estafa es va detectar a la província de Terol, a l'Aragó. En aquest cas, els suposats estafadors iniciaven la comunicació amb una trucada, assegurant que eren comercials de Círculo de Lectores i que els antics clients tenien punts pendents que perdrien si no feien una compra dels articles que els oferien.

En altres indrets de l'Estat també s'ha donat aquesta tipologia d'estafa durant l'any passat, reportant-se casos a Castella-la Manxa, Ceuta o Astúries, entre altres. En aquest sentit, cal recordar que Círculo de Lectores va tancar portes l'any 2019 i ja no està operatiu.