Telèfon fixe

Alerten d'una estafa fent-se passar per la companyia Endesa a Reus

Volen aconseguir les dades per rebaixar el preu de la llum

Les estafes, siguin telefòniques o cibernètiques, estan a l'ordre del dia. Des d'enviar correus electrònics on es fan passar per Correus fins a utilitzar una falsa comanda urgent de material sanitari a una residència. A Reus, després de l'estafa de la botiga Classe Innata, n'han anunciat una de nova relacionada amb una trucada telefònica de la companyia de la llum Endesa

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Volen les dades «per rebaixar el preu»

L'alerta s'ha realitzat a les xarxes socials i diverses han estat les persones que s'han queixat de ser víctimes  d'aquesta pràctica d'estafa, alguns d'ells, fins i tot han caigut en el parany. 

Una de les víctimes de l'intent d'estafa ha compartit a les xarxes socials el modus operandi dels individus. En aquest sentit, van rebre una trucada al telèfon fix de casa seva, demanant pel seu marit trucant des de la companyia Endesa.

L'oferta que feien els estafadors era la baixada del preu del watt «de 15 cèntims a 10». L'afectada va ensumar-se l'estafa quan, primer, volien les dades  del seu marit i no li servien les de qualsevol altre i, segon, perquè el contracte de la llum no va al nom del seu marit. Finalment, en dir-los-hi que no donava cap dada a ningú sense una correcta identificació li van penjar el telèfon. 

Aconsegueixen el número de telèfon i demanen el nom del titular

L'intent d'estafa la realitzen aconseguint un número de telèfon, habitualment un fix, perquè surt el nom del titular on s'està trucant. D'aquesta manera no els interessa que sigui el titular d'una empresa de llum oferint un millor preu des d'una altra companyia elèctrica, en aquest cas, Endesa.

Així mateix, no s'han de donar les dades sense assegurar-se que t'estiguin trucant de l'empresa que sigui, ja que poden utilitzar aquest mètode fent-se passar per companyies telefòniques, elèctriques o de l'aigua, entre altres, per aconseguir les teves dades i estafar-te.