Pla general de l'aqüeducte de les Ferreres de Tarragona, conegut com a Pont del Diable

Li demanen un any i 10 mesos de presó per una pintada al Pont del Diable

L'acusat hauria fet una 'inscripció amorosa' en un monument declarat bé cultural d'interès nacional | La fiscalia demana que pagui els costos de restauració

El  fiscal  de Medi Ambient de Tarragona demana un any  i 10 mesos de  presó per a un individu acusat de fer una  pintada a l'aqüeducte romà de les Ferreres, al municipi de Tarragona.

Segons l'acusació pública, el 29 de setembre de 2018 Cosmin O.R. va escriure amb  pintura vermella els caràcters 'C X L 29-09-2018', flanquejats per dos cors i amb quatre punts en un dels carrers restaurats i de nova factura en la part superior de l'aqüeducte, conegut com el Pont del Diable.

Aquesta suposada inscripció amorosa feia, segons el fiscal, que resultés «deslluït i deteriorat a la contemplació com a monument històric des de la part transitable de l'aqüeducte 'specus'». L'home està acusat d'un suposat delicte contra el patrimoni històric.

En l'escrit d'acusació, el fiscal Ignacio Monreal subratlla que l'aqüeducte és bé cultural d'interès nacional i forma part del conjunt declarat  Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco l'any 2000, dins el Conjunt Arqueològic de Tàrraco.

El fiscal reclama que l'home indemnitzi l'Ajuntament de Tarragona  amb 647,35 euros,  l'import equivalent a la restauració de la pintada, i que pagui les costes processals. El cas es jutjarà properament als jutjats penals de Tarragona.