Armes, drogues i criptomonedes: el clan criminal familiar descobert al Baix Penedès

S'han detingut un total de nou persones durant l'operatiu policial

L'operatiu es va realitzat al Vendrell i a la Bisbal del Penedès.
L'operatiu es va realitzat al Vendrell i a la Bisbal del Penedès. | Policia Nacional
08 de setembre del 2023
Actualitzat a les 11:48h
 La PoliciaNacional ha desarticulat un clan familiar dedicat a cultivar marihuana, així com al minat de criptomonedes, en diversos domicilis ubicats al Vendrell i la Bisbal del Penedès. S'han detingut un total de 9 persones, a les quals se'ls atribueixen els delictes de pertinença a grup criminal, tinència il·lícita d'armes, narcotràfic i defraudació de fluidselèctrics i anàlegs.

El 30 d'agost passat es va dur a terme l'explotació de la investigació on es van detenir nou persones implicades en els fets, que, adoptant diferents rols dins del repartiment de funcions característic d'aquests clans, regentaven tant la plantació de marihuana com la “granja” de criptomonedes.

Armes, drogues i criptomonedes


Durant els escorcolls es van decomissar un total de 1.647 plantes, es va intervenir una màquina destinada a la mineria de criptomonedes, valorada en uns 12.000 euros, diversa maquinària i utensilis utilitzats per al cultiu de marihuana, com ventiladors, transformadors, splits d'aire condicionat, reguladors de temperatura, unitats d'aire condicionat exterior, làmpares de leds, filtres de carboni o extractors, tot això valorat al voltant dels 26.000 euros.

També es van decomissar 24.000 joies d'or, amb un pes proper als 200 grams i un valor de més de 9.000euros, així com un vehicle d'alta gamma valorat en uns 85.000 euros. Per últim, es va trobar una pistola semiautomàtica, un revòlver, una pistola d'aire comprimit, així com una pistola llançadora i diverses armes blanques.

Fruit de les primeres investigacions, que van començar a principis del mes de maig passat, es va tenir coneixement a través d'un altre cos policial indicant la possible existència d'una plantació tipus indoor a la localitat del Vendrell, gestionada per un clan amb una important organització de tipus familiar.

Després de comprovar la veracitat de la informació i, realitzades les necessàries diligències de recerca, la policia va localitzar el total dels cinc domicilis on s'estava duent a terme l'activitat criminal. Per poder certificar l'existència de l'il·lícit penal es van realitzar, així mateix, diversos mesuraments del subministramentelèctric als cinc immobles per tècnics d'una companyia elèctrica, cosa que va donar unes xifres d'amperatge anormalment elevades.