Atac vandàlic al valuós patrimoni artístic del passeig de les Cultures, a Tortosa

Ignasi Blanch, autor de les obres, s'ha mostrat «profundament molest» per la falta de sensibilitat d'aquells qui han provocat els desperfectes

Pintades, ratllades fetes amb algun element punxant i puntades de peu han malmès diverses obres d’art que conformen el passeig de les Cultures de la ciutat de Tortosa, al Baix Ebre. Les imatges, creades per l’il·lustrador Ignasi Blanch, se centren en diversos personatges de la història tortosina, a través d’un viatge pels més de 2.000 de la ciutat.

 

Ara, la Policia Local investiga uns fets que han afectat, en major o menor mesura, la desena de conjunts escultòrics instal·lats al passeig de Ronda i que, segons ha manifestat l’Ajuntament, suposen «un atac al patrimoni artístic de la ciutat». Les bretolades han afectat especialment el dibuix que evoca la figura de Menahem Ben Saruq, redactor del primer diccionari de gramàtica hebrea, al segle X.

 

 

Blanch, «profundament molest»

Tal com han apuntat des del consistori tortosí, els fets ja s’han posat en coneixement de l’autor de les imatges, Ignasi Blanch, que s’ha mostrat «profundament molest» per la falta de sensibilitat d’aquells qui han provocat els desperfectes. Cal recordar que es tracta de peces úniques, fetes a mà directament per l’autor i que, per tant, esdevenen un atac a l’obra artística original.

 

L’Ajuntament, ara mateix, estudia com es podrà recuperar la integritat de les peces, així com les mesures «que evitin que es torni a produir un cas com aquest». La Policia Local de Tortosa fa una crida a la col·laboració ciutadana per tal d’identificar i localitzar els autors dels fets.

 

 

També et pot interessar

 

Més notícies de la categoria Successos